Nieuws
454477
Nieuws

Tips

Hoe maak je je trouwgelofte praktisch?

GEEN - Hier in Nederland zijn we het niet echt gewend om tijdens de huwelijksceremonie onze eigen huwelijksgelofte af te leggen. In de Verenigde Staten hebben ze er een handje van. En ook al klinkt zo’n gelofte mooi, het is natuurlijk ook fijn als het haalbaar is. Dus als je van plan bent om je huwelijk wat specialer te maken door je eigen gelofte te schrijven, hebben we hier nog wat tips.

Ze klinken misschien niet echt romantisch, want ze zijn voornamelijk praktisch bedoeld, maar volgens The Huffington Post kunnen ze ervoor zorgen dat je huwelijk standhoudt.

1. Ik beloof je dat ik je het voordeel van de twijfel zal geven als het over geldkwesties gaat

Als je gaat trouwen dan kun je er niet langer omheen: de financiën gaan nu echt worden samengevoegd. Je krijgt dan een beetje het gevoel dat jullie van elkaar afhankelijk en verantwoordelijk voor elkaar zijn. Best eng. Tip: het draait allemaal om vertrouwen. Ga ervan uit dat je man weet waar hij het geld aan uitgeeft, ook al gaat het om een groot bedrag. Je bent tenslotte niet getrouwd met een of andere flapdrol die niet weet waar hij mee bezig is. Geef hem het voordeel van de twijfel.

2. Ik beloof je dat ik je altijd tegenover anderen zal verdedigen ook al heb je ongelijk

Je echtgenoot zal genoeg critici over zich heen krijgen. Misschien die ene vriendin die stikjaloers is op jullie relatie, of je grote broer die moeite heeft dat zijn kleine zusje nu een getrouwde vrouw is. Sluit je in ieder geval niet bij hun kritiek aan. Natuurlijk, als er echt iets is dan moet daar over worden gesproken, maar als het slechts gaat om uitspraken als ’hij is zo saai’ of ’zij is niet goed snik’, laat je dan niet verleiden om dezelfde uitspraken te doen. Niets is zo vernederend om en plein public je partner af te vallen.

--

Ontroerend: bruidegom betrekt stiefdochter in trouwgelofte

--

3. Ik beloof je dat ik zal proberen om jou op de eerste plaats te zetten in plaats van de kinderen

Dit kan een behoorlijk lastige zijn, omdat je natuurlijke instinct zegt dat je je kinderen altijd op de eerste plaats zet. Toch kun je je partner beloven dat je het zal proberen om hem of haar soms op de eerste plaats te zetten. Maar hoe doe je dat? Door tijd vrij te maken in je agenda om af en toe iets leuks met z'n tweetjes te doen.

4. Ik beloof dat ik geen score ga bijhouden

In een huwelijk kun je niet winnen, het draait niet om punten verzamelen. Het gaat er niet om hoe vaak hij de vuilnis heeft buiten gezet of een bloemetje heeft gekocht. En het gaat er ook niet om hoe vaak jij het avondeten kookt of in de nacht uit bed gaat vanwege een kind dat wakker is geworden. Als je dit soort dingen juist niet bijhoudt dan hoef je niet gestraft te worden als je niet voldoende punten hebt gescoord en je hoeft je ook niet schuldig te voelen.

5. Ik beloof je dat ik het me niet aantrek als je dik, mager en oud wordt

Enorme buiken, dikke billen, hangende borsten, haar op het gezicht (ook bij vrouwen...). Het maakt niet uit wat er gebeurt, jouw favoriete man/vrouw is gewoon jouw favoriet. En zeg nou zelf: als je grote liefde tegen je zegt: ’Ik zal voor altijd van je blijven houden, ook al word je verschrikkelijk lelijk en dik’, dan smelt je hart toch?

Meer tips voor je huwelijk: