Nieuws
454525
Nieuws

Weekmenu

Gezouten trekzalm met mierikswortelroom en zeewier

Probeer vandaag deze prachtige creatie. Het Zweedse gerecht smaakt niet alleen erg lekker maar het is ook een plaatje voor het oog. De trekzalm wordt rijkelijk aangevuld met mierikswortelroom en zeewier. Eet smakelijk!

Benodigdheden

(6 personen)

  • 4 trekzalmen
  • 1 dl zout
  • 1 l water

Voor de mierikswortelroom:

  • 100 g verse mierikswortel
  • 3 el koolzaad-olie
  • ½ tl zout
  • ½ tl versgemalen zwarte peper
  • 100 g roomkaas
  • zeewier
  • gefrituurde mierikswortel

Bereinding

  1. Maak de vis schoon, fileer en verwijder kleine graten.
  2. Roer het zout door het water, leg de visfilets erin en zet ± 5 uur in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 65 °C.
  4. Haal de filets uit het zoute water en dep droog. Steek een vleesthermometer in het dikste deel van de vis. Verpak ze in folie en bak tot de kerntemperatuur 37 °C is. Laat afkoelen.
  5. Schil en rasp het grootste deel van de mierikswortel. Meng met zout en peper door de roomkaas.
  6. Snij voor de garnering de resterende mierikswortel fijn. Frituur in olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Verwijder de folie en verdeel de vis over de borden. Vorm een quenelle van de mierikswortelroom en leg op de vis; schep er een beetje mierikswortel en zeewier naast.
  8. Garneer met de gefrituurde mierikswortel.

BEREIDING 90 minuten + 5 uur in de koelkast

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo