Nieuws/Vrouw

Weekmenu

Langoustines met venkel en aardappelaiolie

De Noorse lange en slanke kreeft maakt dankzij de felle oranje kleur een waar feestje van je bord! De smaken van venkel en aardapppelaiolie geven de kreeft een extra smaakdimensie waardoor al je smaakpupillen in je mond worden geprikkeld. Op en top genieten dus.

Benodigdheden

(4 personen)

Voor de aardappelaioli:

  • 2 el gekookte aardappel
  • 1 eidooier
  • sap van ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl koolzaadolie
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Voor de langoustines:

  • 50 g verse venkel
  • zout
  • ½ bos blad-peterselie
  • 100 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • sap van ½ citroen
  • 8 langoustines
  • zwarte peper
  • knapperig brood 

Bereinding

BEREIDING 50 minuten