Nieuws
454540
Nieuws

Stem mee

Wie doet het meeste werk: jij of hij?

GEEN - Je wordt wakker uit een diepe slaap. Niet zomaar, want het is je zoontje die midden in de nacht wakker is geworden. Je gaat eruit. Terwijl je uit bed stapt, kijk je even achterom. Want waarom ga jij er wéér uit en niet hij?

Mannen doen tegenwoordig steeds meer in huis. Toch lijkt het alsof vrouwen het gevoel hebben dat zij het ’t drukst hebben. Naast hun werk en hun sociale leven, helpen ze ook op school, koken ze (gezonde) maaltijden, zorgen ze dat thuis alles aan kant is, gaan zij met de kinderen naar de dokter en ga zo maar door. En als hij een keer de schooltraktatie maakt van jullie kind, wordt hij als een ware held op het schoolplein ontvangen...

--

Verschillen tussen mannen en vrouwen

--

Ongelijke behandeling

Daar houdt die ongelijke behandeling niet op. Uit Amerikaans onderzoek onder 646 volwassenen tussen de 18 en 65 jaar blijkt dat aanvragen van mannen bij hun werkgever om flexibelere werktijden om thuis dingen voor het gezin te regelen, positiever worden ontvangen dan wanneer een werkende moeder daar bij haar baas om vraagt. Daarom speelt het schuldgevoel vaker bij vrouwen op bij mannen als ze geen balans kunnen vinden tussen werk en privé.

--

We hebben mannen wel nodig!

--

Wij zijn benieuwd hoe het er bij jou thuis aan toegaat. Zijn de (zorg)taken gelijk verdeeld of niet. Stem op de poll!