Nieuws
454542
Nieuws

Trouwtips

De zoektocht naar de perfecte trouwjurk

GEEN - Je bent verloofd en dan begint de zoektocht naar de perfecte trouwjurk voor je bruiloft. Ontzettend leuk om te doen natuurlijk, maar het kan even duren voordat je de jurk hebt gevonden waar je als klein meisje al van droomde. Hieronder hebben we een aantal dingen voor je op een rijtje gezet die je moet weten vóór je begint met de zoektocht naar jouw trouwjurk!

Waar moet je beginnen met zoeken?

Het is natuurlijk belangrijk dat je voor jezelf weet wat voor trouwjurken je niet zo mooi vindt en welke je juist wel mooi vindt. Bezoek wat websites of blader door diverse tijdschriften en kijk wat jouw smaak is en welke stijl trouwjurk bij jou past. Zodra je weet wat je mooi vindt, is het makkelijk om die trouwjurken te vinden.

Wanneer moet je beginnen met zoeken?

Je moet eigenlijk zo snel mogelijk beginnen met het zoeken van een trouwjurk. Je gaat je natuurlijk eerst een beetje oriënteren op de markt, maar zorg er wel voor dat je minimaal 9 maanden voor de bruiloft begint met passen. Mocht je dan niet direct je droomjurk kunnen vinden, heb je nog meer dan genoeg tijd om andere jurken te passen. Het is dus echt ontzettend belangrijk dat je op tijd begint, want een bruiloft zonder droomjurk is geen bruiloft!

Vraag aan je aanstaande wat hij mooi vindt

Natuurlijk ben jij degene die de jurk uitkiest, maar het is toch fijn als je een beetje weet wat je aanstaande mooi vindt. Het zou namelijk vreselijk zijn als jij in een prachtige pastel kleurige trouwjurk verschijnt en hij dat afschuwelijk vindt. Hoor hem dus stiekem een klein beetje uit en neem dat mee in je uiteindelijke keuze.

Waar koop je die perfecte trouwjurk?

Het is belangrijk dat je jouw droomjurk koopt in een bruidsmodewinkel die bij jouw smaak past en waar je je op je gemak voelt. Maak van tevoren een afspraak, want zo weet je zeker dat ze altijd tijd voor je hebben en ze je uitgebreid kunnen helpen met de zoektocht naar je trouwjurk.

Kies voor een trouwjurk van goede kwaliteit

Natuurlijk heb je een bepaald budget voor je bruiloft en dus ook voor je trouwjurk. Pas dus in een bruidsmodezaak geen jurken met een hoger prijskaartje dan jouw budget, want als je dan verliefd wordt, kun je hem niet kopen en dat zou zonde zijn! Pas ook op met het kopen van een trouwjurk via internet. Je weet niet of de pasvorm goed is en vaak zijn de jurken van mindere kwaliteit. Ga dus voor een bruidsmodezaak met bruidsjurken binnen jouw budget en dan weet je zeker dat je een jurk van goede kwaliteit hebt!

Bedenk wat voor stijl je mooi vindt

Bedenk goed wat voor bruidsjurk past bij jouw figuur. Heb je een bepaald thema aan je bruiloft gekoppeld, denk dan ook goed na of de jurk wel bij het thema past. Bedenk goed wat je wilt gaan doen op je bruiloft, sta stil bij wat je mooi vindt en denk ook na over het totaalplaatje. Wil je een sleep, een jurk van kant of een mooie tiara? Als je iets niet mooi vindt, kun je het wegstrepen en wordt de zoektocht naar jouw jurk weer een stukje makkelijker!

Heb geen vooroordelen

Tijdens het passen van de trouwjurk heb je natuurlijk direct een bepaald idee bij een jurk. Laat je niet afleiden door die gedachte en pas de bruidsjurk. Als het dan toch niet helemaal is wat je wilt, dan heb je het in ieder geval geprobeerd.

Zorg dat je meerdere trouwjurken past

Is de eerste jurk meteen de jurk van je dromen? Pas dan toch even wat andere jurken om er zeker van te zijn dat het écht de jurk is waarin je wilt trouwen. Vaak is elke trouwjurk geweldig, omdat je er nog nooit eentje aan hebt gehad en je jezelf voor het eerst ziet als bruid. Volg dus goed het advies op van het personeel en pas de jurken die zij je aanbevelen.

Bespreek de aanpassingen aan je trouwjurk zorgvuldig

Heb je jouw droomjurk gevonden? Ga dan met het personeel van de bruidsmodewinkel om de tafel zitten en bespreek al jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld bepaalde details toevoegen of wil je iets weglaten? Op dat moment kun je het nog veranderen en weet je zeker dat de jurk helemaal aan jouw wensen zal voldoen!

Neem je dierbaren mee

Als je trouwjurken gaat passen, neem dan de mensen mee die je het meest dierbaar zijn. Je moeder, je beste vriendin en je schoonmoeder zullen het onwijs leuk vinden om jouw droomjurk mee uit te zoeken. Ze zullen je onwijs dankbaar zijn en kunnen je wellicht nog een goed advies geven ook!

Lees ook deze trouwartikelen:

Hoe hebben jullie dit probleem opgelost op jullie bruiloft? Hebben jullie nog handige tips? Deel ze dan hieronder met ons!

Sarah Glasbergen

is oprichtster van de trouwsite ThePerfectWedding.nl. Zij geeft tips, adviezen en leuke ideetjes voor het plannen van je bruiloft. Kijk voor een volledig overzicht van haar trouwtips en adviezen op de pagina Trouwen.

Heb jij een vraag voor Sarah? Stel die dan via vrouwoproep@telegraaf.nl!