Nieuws
454626
Nieuws

Weekmenu

Gebraden kip met spek en zoete paprika

Aardappels, groenten en kip. Heerlijk Hollands. Maarwat dacht je van deze kip met spekjes en zoete paprika; een ware smaakexplosie!

Benodigdheden

(4 personen)

  • 1 sinaasappel
  • 1 el zacht paprikapoeder
  • 1½ tl grof zeezout
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 1 kip van ± 1½ kg
  • 1 tl extra vierge
  • olijfolie
  • 115 g spek (4 plakjes)

Bereinding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de sinaasappelschil en meng de zeste met het paprikapoeder, zout en peper.
  2. Dep de kip droog met keukenpapier en masseer de olie in het vel. Strooi wat van het zeste-paprikamengsel in de buikholte. Masseer de rest over de kip. Snij de sinaasappel in partjes en duw in de opening.
  3. Rooster de kip in een ovenschaal op een rooster 45 minuten. Bedruip af en toe met het kookvocht. Verdeel het spek over de borsten. Laat ± 20 minuten verder roosteren tot hij gaar is en het spek krokant. Laat 10 minuten rusten voordat je de kip aansnijdt.

BEREIDING 15 minuten + 65 minuten in de oven