Nieuws
454823
Nieuws

Weekmenu

Waterkerssoep met pestocroutons

Met het koude weer kun je vast een opstekertje gebruiken. Een soepje staat dan al snel op tafel. Probeer nu deze overheerlijke Waterkerssoep.

Ingrediënten

(4 personen)

  • 2 flinke bosjes waterkers (totaal ± 300 g)
  • 4 tenen knoflook, gepeld
  • 125 ml extra vergine olijfolie
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 400 g kruimige aardappel, geschild en in blokjes
  • 1½ l groentebouillon
  • 1 el pijnboompitten
  • 5 el geraspte parmezaanse kaas
  • ½ ciabatta, in dunne sneetjes

Bereiding

  1. Snij of pluk de harde steeltjes van de waterkers. Was de blaadjes, hou een handjevol apart. Hak 3 tenen knoflook fijn.
  2. Verhit 3 el olijfolie in een soeppan. Fruit de ui en 3 tenen knoflook. Schep de aardappelblokjes erdoor en bak 3 minuten mee, zonder te kleuren. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
  3. Kook de aardappel in 15 minuten zachtjes gaar.
  4. Pureer de apart gehouden waterkers met de pijnboompitten, de laatste teen knoflook en een flinke scheut olijfolie tot een gladde, smeuïge pasta. Meng er 3 el Parmezaanse kaas door. Breng de pesto op smaak met zout en peper.
  5. Verhit in een koekenpan 3-4 el olijfolie. Bak de sneetjes ciabatta aan beide kanten goudbruin en krokant. Schep op de croutons een beetje waterkerspesto.
  6. Voeg de rest van de waterkers toe aan de soep – hou eventueel nog een paar takjes apart voor de garnering. Laat de blaadjes in 2-3 minuten slinken.
  7. Pureer de soep. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  8. Schep de soep in 4 kommen en leg in elke kom 1 of 2 pestocroutons. Bestrooi de soep met de laatste 2 el Parmezaanse kaas, garneer eventueel met een takje waterkers en serveer met de rest van de pestocroutons.

BEREIDING 25 minuten