Nieuws
454829
Nieuws

Tips: zo ga je spotgoedkoop op vakantie!

Op budgetvakantie: zo doe je dat!

GEEN - De temperaturen stijgen, de zon laat zich steeds vaker zien en ook zomerkriebels beginnen te komen. Toch kun je er niet optimaal van genieten, want het minimale vakantiebudget spookt voordurend door je hoofd. Want hoe kun je vakantie vieren als je bijna niets te besteden hebt? VROUW.nl heeft het voor jullie allemaal op een rij gezet!

1. Vakantiebudget opstellen

  • Bereken van tevoren jouw vakantiebudget. Op basis van dit budget kun je jouw vakantie uitstippelen. Wat heb je te besteden en waar wil je het aan uitgeven? Wil je na dat dagje Efteling nog een keer op pad? Bespaar dan door zelf al je eten mee te nemen. Zit je aan je budget als je met het hele gezin in een restaurant neerstrijkt? Sluit dat dagje strand dan af met een barbecue in de tuin. Probeer op die manier de balans te vinden.
  • Wil je graag op vakantie naar het buitenland? Bereken dan wat je bespaart door niet thuis te zijn. Zo bezuinig je op de boodschappen, benzinekosten, wellicht een etentje buitenshuis.

2. Besparen tijdens vakantie

  • Je wilt ontzettend graag op vakantie, maar je budget blijkt net niet toereikend. Bedenk dan de maanden voorafgaand aan de vakantie waar je op kunt bezuinigen. Let bijvoorbeeld in de supermarkt goed op wat je uitgeeft en bespaar door aanbiedingen in de gaten te houden. Ga even een tijd niet winkelen, een terrasje pakken met vriendinnen of pak wat vaker de fiets in plaats van de auto.
  • Ook leuk: ruil van huis met iemand anders!

3. Budgetvakantie in eigen land

Laat jouw budget een vakantie over de grens écht niet toe? Schaam je dan niet én voel je vooral niet schuldig tegenover bijvoorbeeld je kinderen. Er zijn genoeg gezinnen die niet jaarlijks afreizen naar het buitenland en ook in ons kikkerlandje is genoeg te doen. Hieronder enkele tips:

Wees creatief met de kids

Geen idee waar je met je kroost naartoe moet gaan? Laat je kinderen het dan zelf bedenken! Vraag ze om een lijst te maken met dingen die zij dolgraag willen doen tijdens de vakantie. Kleine kinderen hebben natuurlijk geen idee over een beperking binnen het budget; laat ze daarom veel ideetjes opschrijven en vertel er duidelijk bij dat je niet alle ideeën kunt uitvoeren. Kinderen zijn erg creatief en dat hoeft niet gelijk in de cijfers te lopen!

Speur het internet af

  • Op het internet vind je talloze aanbiedingen voor gezellige dagjes uit. De NS heeft ook vaak leuke dag- en weekend acties in combinatie met een ticket naar een dierenpark of museum.
  • Op de website Actie van de Dag vind je ook talloze aanbiedingen voor het gezin. Let wel goed op de extra kosten die erbij komen en niet direct zichtbaar zijn.

Voordeel

Niet alleen op het internet kun je voordeeltjes scoren, ook in de supermarkten kun je jouw slag slaan. Winkels organiseren vaak kortingsacties voor dieren- of attractieparken wat je al snel €10,- per kaartje kan schelen! Vraag familie, vrienden of buren of zij voor jou de kortingskaarten willen sparen.

Tekst: Stephanie Hesterman

Lees ook:

Hebben jullie nog aanvullende tips? Deel ze dan hieronder met ons!