Nieuws
454832
Nieuws

Weekmenu

Chorizo-chilisoep met tortillachips

Met soep kun je lekker variëren. Probeer eens deze chorizo-chilisoep met tortillachips. Een heuze smaakexplosie.

Ingrediënten

(4 personen)

  •  2 el olijfolie
  • 200 g chorizo, in blokjes
  • 2 uien, grofgesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1½ tl chilipoeder
  • 2 tl gemalen komijn + extra
  • 2 blikken gepelde tomaten (400 g)
  • 2 vleesbouillontabletten
  • zonnebloemolie, om te frituren
  • 3 tarwetortilla’s
  • fijn zeezout
  • 2 blikken bonen naar keuze (400 g), bijvoorbeeld kidneybonen en zwarte bonen
  • 125 ml zure room
  • 2 takjes munt, alleen de blaadjes

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan. Bak de chorizo, ui en knoflook 3 minuten zachtjes. Bak de paprika 2 minuten mee. Strooi de chilipoeder en komijn erover en schep om
  2. Voeg de inhoud van beide blikken tomaat toe. Druk de gepelde tomaten met een spatel stuk. Voeg nog 2 blikken water en de bouillontabletten toe. Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
  3. Verhit intussen een laag van 3-4 cm zonnebloemolie in een steelpan. Snij de tortilla’s in puntjes. Bak ze in de hete olie aan beide kanten goudbruin en krokant. Laat de chips uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met wat fijn zeezout en gemalen komijn.
  4. Spoel de bonen af in een zeef. Voeg de bonen toe aan de soep en warm nog 5 minuten mee. Proef of er nog wat zout en peper bij moet.
  5. Schep de soep in 4 kommen. Schep in elk een lepel zure room en bestrooi met de muntblaadjes. Geef de tortillachips in een mooie schaal erbij.

BEREIDING 30 minuten