Nieuws
454849
Nieuws

Tips om droge lippen te voorkomen en tegen te gaan

Weg met droge lippen

GEEN - Eind van de week wordt het kouder en dat betekent koude handen, een bevroren neus en bovenal: schrale en droge lippen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je lippen er nog net zo zoenbaar uitzien als op een zachte lentedag? Zes tips om droge lippen te voorkomen en tegen te gaan.

1. Lippenbalsem

De nummer 1 regel: verzorg je lippen met een krachtige en vettige lippenbalsem. Masseer goed in. Zorg ook dat je voor het slapen gaan een laagje op je lippen smeert, zodat het 's nachts goed kan inwerken en je de volgende dag met een gezond paar lippen opstaat.

Nog beter is een vettige lippenbalsem die een SPF bevat. Ook in de winter kan de zon krachtig zijn en door een lippenbalsem met SPF te gebruiken, voorkom je nare scheurtjes in je lippen. Gebruik een lippenbalsem met een factor van minstens 16.

2. Vitamine B

Zorg daarnaast dat je genoeg vitamine B, ijzer en vette zuren binnenkrijgt. Een tekort aan een van deze stoffen kan namelijk gescheurde lippen veroorzaken. Vitamine B zit bijvoorbeeld in groenten, melk, eieren, kaas, vlees, noten paddenstoelen, rijst, aardappels en bananen. IJzer vind je in vlees (rund- en lamsvlees), vis, gevogelte, volkorenbrood en groenten als broccoli en sperziebonen. Uiteraard kun je ook supplementen slikken.

3. Drink water

Uitdroging kan ook zorgen voor kloofjes in je lippen. Probeer daarom zeker 1,5 liter water per dag te drinken om je lippen fris en fruitig te houden.  

4. Lippen deppen

Het klinkt misschien wat vreemd, maar een natte doek op droge lippen doet wonderen. Bevochtig een doek en dep deze licht op je lippen. Smeer er vervolgens wat lippenbalsem op en herhaal dit elk uur.

5. Lippen poetsen

Een beetje raar, maar wel effectief: pak een tandenborstel en wrijf zachtjes over je lippen. Zo verwijder je dode cellen die je lippen een uitgedroogde en korrelige look geven.

6. Voedende lipsticks

Ben je klaar met lipsticks die na een uur als een soort Sahara op je lippen liggen? Ga eens op zoek naar een vochtinbrengende lipstick mét lippenbalsem. Ze bestaan én houden je lippen zijdezacht in de winter.

Lees ook:

Hebben jullie nog aanvullende tips? Ze zijn van harte welkom. Deel ze hieronder met ons!