Nieuws
454852
Nieuws

4 x dingen die niet mogen missen in je strandtas

Beautytips voor op het strand

GEEN - Ook als het 30 graden is, je zweet als een otter en het zand op plekken komt waar je het niet ongegeneerd weg kunt halen, wil je er tóch op je mooist uitzien. Dat kan met deze 4 beauty musthaves voor op het strand.

1. Je huid beschermen

Eerlijk is eerlijk; niemand vindt je aantrekkelijk als je rood uitgeslagen op het strand ligt. Een kreeft hoort in de zee of op je bord, niet op een netjes rechtgetrokken strandlaken. Dit is gemakkelijk te voorkomen, namelijk door goed te smeren met zonnebrand. Bescherm je huid tegen de zon, door een zonnebrand met een flinke factor in je strandtas te gooien, een hoed op je hoofd te zetten en goed te blijven hydrateren. Zo krijg je dat fijne bruine kleurtje vanzelf!

Verfrissen

Je huid heeft natuurlijk niet alleen bescherming, maar ook verfrissing nodig tijdens zo'n dagje bakken. Zorg daarom dat je altijd een toner (spray) meeneemt. Een toner is bedoeld om je gezicht na het reinigen nog even na te deppen; een verfrissende noot na de ietwat vettige reiniging. Dit product is dus ook ideaal voor een zweterige zomerdag. Even sprayen en je kunt die Strand God weer tegemoet treden.

Schone toet

Misschien wel de grootste irritatie van zonnebaden op het strand. Stel je voor: je smeert je in met zonnebrand, een windvlaag waait een zandbak in je gezicht, zodat jij er vervolgens uitziet als een verwaaide cupcake met suikerlaag over je toet. Eerste hulp bij windvlagen: schoonmaakdoekjes. Neem een pak van je make-updoekjes mee in je strandtas en voorkom de cupcake look. 

2. Elastiekjes

Krijg je die ongelooflijk gespierde man naast je zover dat hij je insmeert, dan is het natuurlijk wel zaak dat je haar niet in de weg van zijn handen, bikinibandje en zonnebrand komt te zitten. Neem dus áltijd elastiekjes mee. Ook handig als je als een Pamela Anderson kloon uit de zee wilt rennen, net door een golf onderuit wordt gehaald en je haar als een dot zeewier over je voorhoofd hangt. Steek het gewoon omhoog voordat je de zee in rent.

3. Haar beschermen tegen zon

Natuurlijk, dat strandhaar is ontzettend hip en ziet er supernonchalant uit, maar het is ongelooflijk onpraktisch. Een bos touw is er niets bij, zeker als er een fikse wind staat aan het strand. En een dagje strand doet je net geverfde manen ook geen goed. Tijd dus om je haar te beschermen tegen de zon. Gebruik UV beschermende haarspray of een product dat je gebruikt voordat je je haar föhnt, stijlt of krult. Bij de drogist zijn ook haarmaskers verkrijgbaar die speciaal gemaakt zijn om je haar te beschermen tegen de zon.

4. Strandlippen

Zeg je strandlippen, dan zeg je barstjes, scheurtjes en schilfertjes. Maar nu niet meer! Voorkom barstjes in je lippen door altijd een gekleurde lippenbalsem met een SPF mee te nemen. Krijg je die strandwacht niet zover om je te redden uit de woeste golven na je toner sessie, dan geeft hij je gegarandeerd mond-op-mond beademing nadat je je lippen hebt ingesmeerd met gekleurde lippenbalsem. 

Lees ook:

Hoe bereiden jullie je voor op een dagje zonnen op het strand? Deel het hieronder met ons!