Nieuws/Binnenland
454906
Binnenland

Herfstige koekjes

GEEN - De herfst is hét ultieme bakseizoen. De temperaturen dalen, het weer wordt slechter en de verveling slaat toe bij de (klein)kinderen. Wat kun je op een druilerige dag beter doen, dan de bakspullen tevoorschijn toveren? Om in het thema te blijven, kun je leuke herfstkoekjes bakken in de vorm van bladeren. Wat dachten jullie van deze herfstkoekjes?

Herfstige koekjes

Ingrediënten

Benodigdheden

120 gram boter

Mixer

100 gram suiker

Spatel

1 ei

Koelkast

180 gram bloem

Oven

Snufje zout

Grote schaal of kom

¼ theelepel vanille

Papier en pen

Schaar

Bereidingswijze

  1. Roep de kinderen naar de keuken. Zorg dat je alle ingrediënten netjes hebt afgewogen. Vraag een van de kinderen of ze de boter, suiker, vanille, zout en het ei in een schaal willen gooien. Gebruik een spatel en meng het geheel door elkaar. En dan, natuurlijk met ouderlijk toezicht, mag het geheel gemixt worden.
  2. Gooi een derde van de bloem bij het mengsel. Roer. Gooi weer een derde door het mengsel. Roer. Gooi het laatste deel in de schaal en roer het beslag goed om.
  3. Zet het beslag 20 minuten in de koelkast, zodat het wat kan opstijven. Ondertussen is het tijd voor wat creativiteit! Ga met z'n allen aan de tafel zitten met een pen en papier. Schets diverse soorten bladeren en knip ze uit. Prikkel je fantasie met een kleine wandeling in de tuin of het bos: neem de bladeren mee terug en leg ze op het papier. Knip om het blad heen, en voila: een vormpje!
  4. Vraag je kind(eren) de oven voor de verwarmen op 180 graden. Besprenkel een schoon werkblad met wat bloem en plaats het deeg op het werkoppervlakte. Rol totdat het deeg circa een halve centimeter dikte. Leg de papieren vormpjes op de massa en snijd om het papier heen.
  5. Plaats de koekjes in de oven voor ongeveer 12 minuten. Klaar!

 

Bron: karenscookies.net

Bekijk ook deze recepten:

Deze koekjes bereiden met je (klein)kinderen? Print het recept dan snel uit en ga gezellig samen aan de slag! Vergeten jullie niet om ons te laten weten hoe jullie variant van deze herfstige koekjes smaakte?