Nieuws
455003
Nieuws

Thaise salade met gegrilde tonijn, peultjes en sesamzaad

GEEN - Zin om manlief te verrassen met een Oosterse salade maar geen idee hoe je die op tafel tovert en welke ingrediënten je daarvoor nodig hebt? Geen nood! VROUW.nl biedt de helpende hand met deze Thaise salade met gegrilde tonijn, peultjes en sesamzaad!

Thaise salade met gegrilde tonijn, peultjes en sesamzaad

Ingrediënten:

Voor 4 personen

Voor de tonijn:

  • 3 el sesamzaad, geroosterd
  • 4 verse tonijnsteaks van 150 g
  • 2 el koriander, grofgehakt
  • olie

Voor de salade:

  • 1 komkommer
  • 1 krop eikenbladsla, gewassen
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 100 g peultjes, geblancheerd
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 50 g taugé
  • 1 avocado, in stukjes

Voor de dressing

  • 1 dl sojasaus
  • 1 knoflookteen, fijngehakt
  • 2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1 el gembersiroop
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 2 limoenen, sap

Bereidingswijze

  1. Doe de sesamzaadjes in een kommetje en wentel de randen van de tonijnsteaks door het sesamzaad. Bestrijk één kant van de tonijnfilet met olie.
  2. Verwijder de zaadlijsten met een lepel uit de komkommer. Snij in stukjes van ongeveer 3 centimeter, en daarna in lucifertjes.
  3. Verdeel de eikenbladsla over vier borden en leg daarop de rest van de ingrediënten voor de salade.
  4. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Besprenkel de salade met de dressing.
  5. Verhit de grillpan. Leg de tonijnfilet op de ingevette kant in de grillpan en gril 1-2 minuten, afhankelijk van de dikte. Draai tussentijds een kwartslag voor een mooi ruitje. De tonijn moet van binnen nog rosé zijn.
  6. Leg de tonijn met de ongebakken kant op de sla. Bestrooi met verse koriander en nog wat geroosterd sesamzaad.

Kookboek

Alle recepten komen uit Aan de keukentafel; (Carrera Culinair, ISBN 978 90 488 1730 6).

Lees ook:

Vrienden of familie verrassen met dit Oosterse gerecht? Print 'm dan nu uit en duik de keuken in!