Nieuws
455005
Nieuws

Wereldse gerechten

Thaise kippensoep met kokosmelk en gember

GEEN - Een keer iets anders dan tomaten-, groenten- of champignonnensoep? Probeer dan deze Thaise kippensoep met kokosmelk en gember!

Thaise kippensoep met kokosmelk en gember

Ingrediënten:

Voor 4 personen

  • Slaolie
  • 1 stengel citroengras
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje verse gember van 5 cm
  • flinke handvol koriander
  • 3 kaffirlimoenblaadjes (uit de diepvries of gedroogd)
  • 2 blikjes kokosmelk à 400 ml
  • 300 ml goede kippenbouillon (liefst verse)
  • 1 rode chilipeper
  • 3 kipfilets
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 2 limoenen
  • 2-3 el vissaus
  • 1-2 tl fijne kristalsuiker
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verhit een scheutje olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur.
  2. Maak het citroengras schoon, gooi de harde buitenste delen weg en snij het witte deel fijn (gooi het groene deel weg, want dat kan bitter zijn).
  3. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn; schil de gember en snij in dunne plakjes. Snij de steeltjes van de koriander en hak fijn (bewaar de blaadjes voor later).
  4. Schep het citroengras, knoflook, gember, koriandersteeltjes en kaffirlimoenblaadjes door de olie en roerbak een paar minuten.
  5. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en laat de soep aan de kook komen.
  6. Halveer de chilipeper in de lengte en snij fijn (laat de zaadjes erin als u van scherp houdt).
  7. Snij de kipfilets in stukjes en voeg beide ingrediënten toe aan de kokende soep. Draai het vuur lager en laat de stukjes kip ± 8 minuten meekoken, tot ze gaar zijn.
  8. Snij de lente-uitjes (zowel de groene als witte delen) in ringetjes, pers de limoenen uit en hak de helft van de bewaarde korianderblaadjes grof. Voeg toe als de kip gaar is en laat nog 1 minuut meekoken. Voeg vissaus en suiker naar smaak toe, plus zout en peper.
  9. Schep de soep in kommen, strooi de rest van de korianderblaadjes erover en serveer meteen.

Kookboek

Alle recepten komen uit Fast, fresh & easy (Veltman Uitgevers, ISBN 978 90  483 0801 9).

Lees meer:

Man, kinderen of vriendinnen trakteren op deze Oosterse soep? Print het recept dan uit en ga direct aan de slag!