Nieuws
455012
Nieuws

De lekkerste recepten tijdens koud herfstweer

GEEN - Het is herfst! En dat betekent dat de dagen korter worden en de temperaturen flink dalen. Zien jullie daar ook als een berg tegenop? Geen nood! VROUW.nl heeft namelijk een aantal herfstige recepten op een rij gezet waar jullie het snel warm van krijgen!

Warm drankje

Ben je een koukleum en kom je ’s ochtends bibberend je bed uit? Loop dan snel even naar de keuken en zet de waterkoker aan. Van een kopje thee, voordat je de deur uitgaat, krijg je het snel weer warm! Er zijn tegenwoordig veel lekkere smaken waaruit je kunt kiezen. Kruidenthee en rooibosthee zijn hier slechts enkele voorbeelden van.

Word je droevig van het feit dat de zomer alweer voorbij is en het najaar voor de deur staat? En sta je constant te trillen van de kou? Versla jouw herfstdip en spendeer een dagje in de keuken! Met de volgende gerechten kom je snel van die herfsttenen af!

Herfstsoep

Een lekkere, volle kop hete soep doet het altijd goed! Een aanrader is de erwtensoep met stukjes spek, rookworst en prei! Moet je noodgedwongen de deur uit en zie je er tegenop om op de fiets te stappen? Zorg dan dat jouw bruine bonensoep klaarstaat als je thuiskomt. Dit recept met pepertjes en runderpoulet zorgt er eveneens voor dat je het snel warm krijgt! Ten slotte is een hete koolsoep ook het ultieme warmmakertje! Dit gerecht is niet alleen ontzettend vullend, maar ook ongelooflijk gezond!

Recepten met hete pepers

Van hete pepers ga je lekker zweten. Des te meer reden om de scherpe specerijen goed te benutten op de koude dagen. Dit betekent natuurlijk niet dat je op een pepertje moet knagen! Je kunt het ook gewoon subtiel in je maaltijd verwerken. Voorbeelden van lekkere recepten met chilipepers zijn onder andere:

Lekkere warmmaker

Kom je na een helse fietstocht in de regen bevend thuis? Kruip dan snel op de bank en verwen jezelf met een kop warme chocolademelk. Je hoeft je niet schuldig te voelen over deze zoete traktatie. Als je de kant-en-klare pakken uit de supermarkt laat staan en voor een rauwe cacaopoeder gaat, ben je alles behalve ongezond bezig!

Lees ook:

Wat is voor jullie hét ultieme herfstgerecht? Deel het hieronder met ons!