Nieuws
455134
Nieuws

Trouwen | Zomerbruiloft

Trouwen op de camping

Trouwen - Bruidsparen zoeken naar steeds meer manieren om hun bruiloft persoonlijk en ongedwongen te maken. Een uniek, origineel en onverwacht feest, dat is wat ze willen. Leuk idee in dit kader: trouwen op de camping! Lijkt het jullie iets?

Nu denk je misschien: euhm, trouwen op de camping? Is dat hip? Antwoord: ja! Vergeet de Adidas-slippers, bierbuiken en toiletrollen-onder-de-arm en denk aan buitenlucht, lampionnen in de bomen, fakkels, een gipsybandje en mooie kleden en kussens op de grond. 

Aan tafel!

Een campingbruiloft kan niet zonder barbecue. Lekkere salades, zelfgemaakte sausjes en pittig gemarineerd vlees is alles wat je nodig hebt. Na de barbecue maak je een kampvuur en rooster je met z’n allen marshmallows. Knusser wordt het niet. Zo organiseer je de perfecte barbecue.

Jouw bruidsjurk

Een Sissi-jurk is niet heel handig als je een groot deel van de dag door het gras of bos loopt. Kies dus een bruidsjurk die geschikt is voor een ‘wedding in the woods’.

Nog een tip: draag bij het uitzoeken van je trouwjurk geen pumps. Zo voorkom je dat jouw trouwjurk te lang is als je op de Grote Dag op slippertjes loopt.

---Maar hoe doe je dat dan met make-up? Hier vind je  9 beautytips voor op de camping----

Decoratie

Veel aankleding heb je niet nodig wanneer je je bruiloft op een prachtige plek in de natuur viert. Toch is het wel leuk om iets aan decoratie te doen. Zo kun je denken aan houten bordjes verspreid over het terrein, feestelijk lint, gekleurde lichtjes en de eerdergenoemde lampionnen, fakkels en kleden. Ook kun je een bepaald thema aan jullie bruiloft hangen, bijvoorbeeld bohemian of juist Hollands glorie. Daar kun je de aankleding weer mooi op aanpassen.Kijk op de oagina Trouwen voor een overzicht van Sarahs adviezen!

Glamping

Vind je het wel een grappig idee, zo’n bruiloft op de camping, maar mag het wel een tikkie chiquer? Dan kun je denken aan glamping, hip kamperen in een wat luxere tent of caravan. Deze zijn meestal voorzien van een eigen badkamer en keuken. Oftewel: een soort hotelkamer, maar dan op de camping.

Kan het ook binnen?

Superleuk, dat kamperen, maar ja: het weer hè ... Het is handig dat je bij het selecteren van een locatie ook kijkt of er eventueel een binnenruimte aanwezig is. Giet het van de regen, dan hoeven je gasten zich niet individueel te vervelen in een lekkend tentje. Verkas met z’n allen naar het hoofdgebouw van de camping, haal de bingo tevoorschijn en maak er wat van! Heeft de camping geen groot gebouw, dan kun je ook altijd een grote tent huren.

Lees ook deze artikelen:

Wij zijn heel benieuwd: wat vinden jullie van een bruiloft op de camping? Zouden jullie het overwegen? Deel je reactie hieronder met ons!

Sarah Glasbergen

is oprichtster van de trouwsite ThePerfectWedding.nl. Zij geeft tips, adviezen en leuke ideetjes voor het plannen van je bruiloft. Kijk voor een volledig overzicht van haar trouwtips en adviezen op de pagina Trouwen.

Heb jij een vraag voor Sarah? Stel die dan via [email protected]!