Nieuws
455140
Nieuws

Goed contact zorgt voor evenwicht in je leven

Van je schoonmoeder word je gelukkig

GEEN - Schoonmoeders, ze worden vaak afgeschilderd als bazig en bemoeizuchtig. Toch is een goede relatie met de moeder van je grote liefde van groot belang als het om je eigen geluksgevoel gaat. Misschien toch maar iets vaker binnen wippen voor een kop koffie, dus.

Uit Australisch onderzoek onder 2.000 volwassenen blijkt dat een goed contact met zowel je eigen moeder als met je schoonmoeder zorgt voor een goed gevoel. Dit geluksgevoel is aanzienlijk minder als je alleen contact hebt met je eigen moeder. Volgens onderzoeker Dr. Melissa Weinberg van de Deakin universiteit in Australië is het logisch en juist goed om twee moederfiguren in je leven te hebben.

Evenwicht

"Als je met beide moeders goed contact hebt, kun je spreken van een goede balans in je familieleven. Als er slechts een hechte band is met een kant van de familie dan ontbreekt er evenwicht in de familie, waardoor het geluksgevoel afneemt of minder is."

---Hoe ga je goed om met je schoonmoeder?Wij hebben tips! ---

Contact

Uit het onderzoek blijkt dat mensen die wekelijks contact hebben met hun eigen moeder én schoonmoeder een score hebben van 78,7 op de gezondheidsindex. Een score ver boven het gemiddelde van 73,7 – 76,7. Iemand die alleen contact heeft met de eigen moeder scoorde 74 van de 100 punten. Mensen die alleen op de koffie gaan bij hun schoonmoeder scoren 73,1 punten én de kinderen het contact met zowel moeder als schoonmoeder verbroken hebben, eindigen met een score van 71,6 punten.

Lees ook deze artikelen over schoonmoeders:

Denk jij dat een goed contact met je schoonmoeder kan bijdragen aan je eigen geluksgevoel? Vind jij het belangrijk om een goed contact met je schoonmoeder te hebben? Praat hieronder met ons mee!