Nieuws
455145
Nieuws

Trouwtips voor een bruiloft in de lente

Trouwen in de lente

GEEN - Het aftellen is eindelijk begonnen: de lente staat voor de deur! En wat is er leuker dan trouwen onder een zacht lentezonnetje, met fluitende vogeltjes op de achtergrond en de geur van bloemen? Met deze tips van trouwexpert Sarah Glasbergen wordt jullie lentebruiloft een dag om nooit te vergeten.

Ga voor bloesem

Decoreer je bruiloft met bloesem en je creëert een instant lentegevoel. Of je ze nou verwerkt in je bruidsboeket, in je tafeldecoratie of laat terugkomen in glaasjes en potjes aan de ceremoniestoelen: zeg je lentebruiloft, dan mag bloesem niet ontbreken.

Fruit als decoratie

Niet alleen mooi, maar ook nog eens erg lekker: fruit als decoratie. Niet onbelangrijk is het aantrekkelijke prijskaartje. Het gebruik van fruit in je decoratie is vaak stukken goedkoper dan bijvoorbeeld bloemen. Zeker als je de fruitvoorraad op de markt haalt.

Picknicken op je bruiloft

De doorsnee (degelijke) receptie kennen we inmiddels wel. De lente is dan ook het perfecte moment om de ‘standaard’ receptie te vervangen door een casual picknick in een mooi park. Schattige kleedjes, culinaire hapjes, verse smoothies en een stralend zonnetje: meer heb je toch niet nodig?

Frisse en trendy lentekleuren

Zeg je ‘lente’, dan vullen onze hoofden zich spontaan met frisse kleuren. Trouw je deze lente, dan zijn volgens Pantone, het befaamde kleureninstituut, de kleuren ijsblauw, lichtpaars, geel, oranje, rood, zand en helblauw de tinten die jouw bruiloft voorzien van een trendy detail.

Het jawoord in de tuin

Gooi die tuindeuren open en maak van jouw tuin (of het mega-exemplaar van je ouders) jullie persoonlijke trouwspot. Het is niet alleen een goed alternatief als je minder te besteden hebt, het is ook nog eens lekker persoonlijk en álles is mogelijk, want het is jullie eigen plek!

Lees ook deze trouwartikelen:

Wat is volgens jullie hét ultieme voordeel aan trouwen in de zomer? Deel het hieronder met ons!

Sarah Glasbergen

is oprichtster van de trouwsite ThePerfectWedding.nl. Zij geeft tips, adviezen en leuke ideetjes voor het plannen van je bruiloft. Kijk voor een volledig overzicht van haar trouwtips en adviezen op de pagina Trouwen.

Heb jij een vraag voor Sarah? Stel die dan via [email protected]!