Nieuws
455186
Nieuws

Uit VROUW Magazine

'Verliefd tijdens de rouwperiode'

GEEN - Nieuwslezer Roelof Hemmen (48) kwam ineens zelf in het nieuws toen zijn vrouw Marjon overleed aan darmkanker. Een slopende periode. En verwarrend, want midden in die rouwperiode werd hij verliefd op haar vriendin. Die ook nog eens Marjon heet!

De dood van je vrouw bleef niet onopgemerkt in de media, vond je dat moeilijk?

“Ik heb het juist als iets positiefs ervaren, kreeg steun uit totaal onverwachte hoek. Met regelmaat werd ik aangesproken toen ik als een gebroken man door de supermarkt liep. Het ontroerde me wanneer een onbekende op straat zijn hand op mijn arm legde, of me vastpakte. Mensen namen zelfs de moeite om brieven te schrijven. Mensen die mij totaal niet kenden. Ongelooflijk.”

Hoe lukte het om jezelf weer te herpakken?

“Ik had een maand vrij genomen om te rouwen en ben daarna vooral keihard aan het werk gegaan. Bij RTL en bij Business News Radio, waar ik twee weken per maand een radioprogramma presenteer. Ik wilde vooral gaan werken, jagen en zeilen, en dan af en toe een mevrouw toelaten, die dan vooral weer snel weg moest zijn. Maar dat liep helemaal anders. De liefde nam me volledig te grazen. Niet lang na de dood van Marjon nodigde ik twee van onze dierbare vriendinnen uit voor een etentje. Het was bizar. Onze goede vriendin, die ook Marjon heet, en ik keken elkaar aan… en de vonk sloeg over.”

Voelde dat niet raar?

“Je bent in de rouw en hebt dan opeens dergelijke gevoelens. Ik was totaal verward. Verliefd en diep bedroefd tegelijk, dat kon niet kloppen. We hebben er in die periode vaak samen over gesproken. Marjon was minstens zo in de war als ik. Ze snapte precies wat ik voelde. We deelden ons verdriet; zij was immers een dierbare vriendin van mijn vrouw. We waren beiden ook sceptisch. Wat is hier aan de hand, hoe kan het dat we hier voor openstaan? We zijn nu bijna een jaar verder en heel erg verliefd. Waar zij is, brengt ze goeds. Het is een diepe, intense relatie zonder flauwekul. Dit is vast en zeker voor altijd.”

Zo snel een andere liefde; mensen stonden vast klaar met hun oordeel...

“Ik wilde het de mensen om me heen meteen vertellen. Ik kon het zelf nauwelijks bevatten en was bang dat mijn omgeving het zou veroordelen. Maar dat was niet zo. Ik heb het als eerste verteld aan Lisa en Thom, de kinderen van mijn vrouw, en aan mijn zoon Hidde. Vooral Lisa had het er moeilijk mee. Maar ik wilde niet dat ze het van anderen zouden horen. Ook ben ik in de auto gestapt om het met mijn schoonouders te delen. Het waren de moeilijkste kilometers van mijn leven, maar hun reactie was geweldig. Ze lachten en zeiden: ‘Wat fijn voor je.’”

Lees ook:

Kun jij je het voorstellen om opnieuw verliefd te worden na de dood van je partner? Is jou dat overkomen. Hoe reageerde jouw omgeving? Praat hieronder met ons mee!