Nieuws
455190
Nieuws

BlogSterren | Anne-Mieke Bovelett

Mijn weegschaal plonst

In de wetenschap dat het echt volkomen zinloos is om dagelijks mijn gewicht te controleren heb ik twee weken niet naar de weegschaal omgekeken. Klinkt bijna misselijkmakend verstandig hè, als je het zo leest?

Ja daaag...! De waarheid is dat ik twee weken geleden met mijn lief een weekend naar Keulen ging voor een feestje en daar dingen heb gegeten die ik al vier maanden mijd als de pest. Brood, braadworst, gebakken aardappelen en kool in roomsaus, met een paar lekkere koele biertjes bij 22 graden op een terras.

De worst en aardappelen omdat mijn man en ik 's avonds geen zin meer hadden om naar een restaurant te zoeken waar ze iets hebben wat goed voor mij is, het brood omdat mijn ontbijtshake naar de haaien bleek te zijn. Die had ik in alle eigenwijsheid thuis al klaargemaakt en bleek - buiten de koeling - de volgende ochtend verzuurd en zo dik dat ik er een papier-maché project mee had kunnen beginnen. Verkeerd eten is stom, niet ontbijten is nog stommer, dus ik pakte twee flinke Keulse meergranenbollen die ochtend.

Niet op de weegschaal

Yep, dáárom ging ik de afgelopen twee weken dus mooi niet meer op die weegschaal staan. Ik had geen zin om met een stijging geconfronteerd te worden. Met alle perikelen rond de herbouw van mijn ouderlijk huis (en bedrijf) had ik wel even genoeg stress, vond ik.

Vanmorgen durfde ik weer op de weegschaal. Het is zo'n ouderwetse die je af en toe moet bijstellen omdat de aanwijzer soms voor, en soms na de nul kilo staat. Ken je die? Zo'n wit kreng met een plat draaidingetje aan de voorkant om die aanwijzer precies op nul te zetten voordat je erop stapt. Zo'n log wit ding uit het jaar nul dat een soort van plonsgeluid maakt bij het op- en afstappen, maar dan mechanisch.

'Krijg nou wat' dacht ik. De teller wees op 88 kilo. Ik stapte af om te zien of hij wel goed geijkt was. Yep, het ouwe kreng had de aanwijzer precies op nul. Ik stapte er vol ongeloof voor een tweede keer op. Bleek ik toch écht nog eens twee kilo afgevallen te zijn. De tussenstand: -13 kilo sinds 1 december.

Heb ik me de afgelopen twee weken helemaal voor niets zorgen gemaakt. Pffff, herkenbaar?

Meer Anne-Mieke? Kijk op haar blog of op haar Facebook!

 

Alle BlogSterren van VROUW

Anne-Mieke Bovelett (43)

 is getrouwd, ondernemer, projectmanager en 'webnerd op hakken'. Anne-Mieke deelt haar reis naar een gezonder leven, van 101 kilo naar 70 kilo, door het aanpassen van haar eetpatroon.

  • Blogdag: maandag

Lees alle blogs van Anne-Mieke hier!

 

Anneke de Vocht-Vink (55)

is getrouwd en moeder van een dochter en zoon. Nadat ze borstkanker overwon, wil Anneke haar leven anders indelen. Om te beginnen loopt ze in mei zo'n 800 kilometer naar Santiago de Compostela!

Blogdag: zaterdag

Lees alle blogs van Anneke hier!

 

Hellen Smit-de Dood (45)

 is reisadviseur en moeder van vier kinderen waarvan dochter Milou op haar 17e overleed. In haar blogs vertelt Hellen welke impact Milou's ziekte en overlijden heeft op haar gezin.

Blogdag: zondag

Lees alle blogs van Hellen hier!

 

Herma Timmer (41)

 woont samen en is moeder van twee dochters. Na haar strijd tegen borstkanker leeft ze met één borst. Ze wil in haar blogs bewustwording creëren, bijvoorbeeld op het gebied van siliconenprotheses.

Blogdag: donderdag

Lees alle bogs van Herma hier!

 

Marieke Koppes (29)

 is getrouwd en moeder van twee zoons. Marieke is vastbesloten haar dertigste levensjaar te voorzien van wat 'Spaanse peper': het moet groots, meeslepend en magisch gaan worden!

Blogdag: woensdag

Lees alle blogs van Marieke hier!

 

 Debbie Mast (25)

 is getrouwd en hard bezig zwanger te worden. Dat dat meer voeten in de aarde zou hebben, had ze niet verwacht. In haar blogs deelt ze haar traject naar, hopelijk, een eigen kindje.

Blogdag: dinsdag

Lees alle blogs van Debbie hier!