Nieuws
455193
Nieuws

BlogSterren | Anne-Mieke Bovelett

Overgewicht, heupbroeken en warm weer

BLOGSTERREN - Welke gek heeft bedacht dat laag gesneden broeken met rechte of bootcut pijpen maar niet meer in de mode moeten zijn? Ik vind zo'n heupbroek een geweldige manier om de illusie te wekken dat ik in ieder geval geen drievoudige buikwandcorrectie nodig heb. Net Photoshop, maar dan van stof. Laten we het onder ogen zien, de meerderheid van de vrouwen boven de 35 heeft een buikje. Bij mij mag je de "-je" er wel af halen trouwens. Mijn buik is nog op weg om een buikJE te worden.

Je snapt natuurlijk wel dat ik het over een beetje normale heupbroek heb hè, niet zo'n absurd lage waar je hele hebben en houwen à la bierbuik overheen kan gaan hangen. Die dingen zijn naast het bierbuikeffect ook waardeloos als je een mooie ronde derrière hebt. Optisch hou je geen kont meer over. De heupbroeken die ik bedoel komen net onder je navel, hebben een vrij brede bovenband, zijn stug aan de voorkant en hebben rondom op de juiste plaatsen ook weer een beetje stretch. Semi-kort jasje, bloesje of vestje erover om het randje dat er - zelfs met corrigerend ondergoed - onverbiddelijk toch nog overheen hangt te camoufleren, plateauzolen aan en tadaaa! Mooi man!

Warm weer? Lange broeken en strakke driekwart mouwen!

Vorig jaar kreeg ik van een lokale dame in Dalyan een gouden tip: Als je niet compleet de flauwte wilt krijgen bij zeer warm en zonnig weer: drink thee, draag lange broeken en combineer die met strakke lichtgekleurde shirts met lange mouwen. Ze zei letterlijk: "Jullie malle West-Europeanen trekken altijd meteen van alles uit bij warm weer of gaan wijde tenten dragen en snappen niet dat je het dan nog warmer krijgt".

Het goede nieuws: haar advies werkt. Het slechte nieuws: als je last hebt van overgewicht is er met een lange broek meer dan goed te leven, maar rondlopen als een vijfrollig michelinmannetje in een wit of lichtgekleurd strak shirt? Never!

Alternatief tegen het Michelinmannetjes effect

Mijn alternatief is het dragen van relatief korte a-lijn shirts met strakke bovenkant, driekwart mouwen en wijde onderkant. Ze komen net tot de heupen. Ik heb er een voorbeeldje van op Miekiepedia.nl gezet. De wijde tenten in mijn kleding collectie uit mijn kogelvis periode (zie mijn blog van vorige week) heb ik allemaal naar de tweedehandswinkel gebracht. Want als ik een tent aantrek maak ik als onderdeurtje een zwaardere indruk dan wanneer ik iets aantrek wat iets strakker zit. Mijn devies: strak van boven, wijd van onderen. Want vrouwelijke contouren, die mogen van mij gezien worden!

Meer Anne-Mieke? Kijk op haar blog of op haar facebook!

 

Alle BlogSterren van VROUW

Anne-Mieke Bovelett (43)

 is getrouwd, ondernemer, projectmanager en 'webnerd op hakken'. Anne-Mieke deelt haar reis naar een gezonder leven, van 101 kilo naar 70 kilo, door het aanpassen van haar eetpatroon.

  • Blogdag: maandag

Lees alle blogs van Anne-Mieke hier!

 

Anneke de Vocht-Vink (55)

is getrouwd en moeder van een dochter en zoon. Nadat ze borstkanker overwon, wil Anneke haar leven anders indelen. Om te beginnen loopt ze in mei zo'n 800 kilometer naar Santiago de Compostela!

Blogdag: zaterdag

Lees alle blogs van Anneke hier!

 

Hellen Smit-de Dood (45)

 is reisadviseur en moeder van vier kinderen waarvan dochter Milou op haar 17e overleed. In haar blogs vertelt Hellen welke impact Milou's ziekte en overlijden heeft op haar gezin.

Blogdag: zondag

Lees alle blogs van Hellen hier!

 

Herma Timmer (41)

 woont samen en is moeder van twee dochters. Na haar strijd tegen borstkanker leeft ze met één borst. Ze wil in haar blogs bewustwording creëren, bijvoorbeeld op het gebied van siliconenprotheses.

Blogdag: donderdag

Lees alle bogs van Herma hier!

 

Marieke Koppes (29)

 is getrouwd en moeder van twee zoons. Marieke is vastbesloten haar dertigste levensjaar te voorzien van wat 'Spaanse peper': het moet groots, meeslepend en magisch gaan worden!

Blogdag: woensdag

Lees alle blogs van Marieke hier!

 

 Debbie Mast (25)

 is getrouwd en hard bezig zwanger te worden. Dat dat meer voeten in de aarde zou hebben, had ze niet verwacht. In haar blogs deelt ze haar traject naar, hopelijk, een eigen kindje.

Blogdag: dinsdag

Lees alle blogs van Debbie hier!