Nieuws
455195
Nieuws

BlogSterren | Anne-Mieke Bovelett

Wedden dat ik die broek over 10 dagen WEL pas?

BLOGSTERREN - Met blij gemoed sleurde ik manlief een dag of acht geleden mee naar de markt in Ortaca (Turkije). Hij begreep er niets van. Zijn vrouw, vrijwillig in knetterwarm waterbenen opzwelweer bij 30 graden naar de markt? Een drukke markt? Zij, die zelfs in een supermarkt al moordneigingen krijgt? Haha, wist hij veel.

Die markt kon me gestolen worden. Ik wilde naar de kledingzaak aan de rand van de markt, waar ik vorig jaar in oktober een prachtig zwierige lange jeans broekrok had gekocht. Ja precies, zo'n door mij veelgeprezen laag gesneden broek waar je buikje mooi even weggewerkt wordt zonder oncomfortabel te zijn (als hij goed past tenminste), weet je wel? Tsja, die broek symboliseerde iets voor mij vorig jaar. Toen ik hem paste kreeg ik de knoop met geen tien paarden dicht. Hij was rond de heupen stomweg veel te klein... en tóch kocht ik hem. Want DIE broek, die zou een keer gaan passen. Punt.

Een te kleine broek als afslank doel

Tja, weet je, diezelfde broek is me nu - 8 maanden verder - veel te groot. Als ik héél hard op en neer spring zakt hij zo tot op mijn enkels, zonder de knoop los te maken. Snap je nu waarom ik zo graag naar Ortaca wilde? Ik hoopte vurig dat ze dezelfde broek of tenminste nog een soortgelijk model zouden hebben, maar dan nog twee maten kleiner dan de vorige, zodat ik er weer een doel van kon maken om er in te passen.

Niet omdat ik wil voldoen aan wie zijn schoonheidsideaal dan ook, maar omdat elke kilo die er af gaat maakt dat ik me lichamelijk beter voel. Ik kan weer lachen, ik kan langere afstanden wandelen, word uitgerust wakker. Elke kilo eraf is letterlijk een opluchting!

Dikke pech, winkel weg!

Vloek, scheld en tier, de winkel was er niet meer. Stond ik daar in de hitte met opzwellende enkels en een kop als een brandende boei. Ik ben weliswaar geen opgeblazen kogelvis meer, maar echt lekker vind ik windstille warmte boven de 25 graden nog steeds niet.

Op aanraden van een behulpzame marktkoopman vonden we een paar straten verderop een jeanswinkel waar ik - halleluja - tóch nog een laaggesneden broek met wijd uitlopende pijpen vond. Weliswaar een veel eenvoudiger model dan wat ik had, en eigenlijk maar een half maatje te klein, maar toch! Joepie!! Zomers dunne en zachte spijkerstof. Tegen mijn man zei ik stoer: "Wedden dat ik die broek over tien dagen WEL pas?" "Ja, ik geloof je. Kom, gaan we nu lekker terug om af te koelen in het zwembad!" Aldus mijn lieve geduldige lief.

Dalyan is een paradijs voor graanloos gezonde biologische eters

Zoals ik vorige week al schreef, het eten hier in Dalyan is gewoon perfect als je geen granen eet. De kilo's vliegen er hier nog harder vanaf dan thuis. Negen dagen verder, mijn nieuwe broek zit inmiddels als gegoten, en mijn bloemetjesrokjebadpak begint nog meer te lubberen. Velen hebben me inmiddels naar dat badpak gevraagd, voor de meest nieuwsgierigen onder jullie: er staat een foto op miekiepedia.nl.

Meer Anne-Mieke? Kijk op haar blog of op haar facebook!

 

Alle BlogSterren van VROUW

Anne-Mieke Bovelett (43)

 is getrouwd, ondernemer, projectmanager en 'webnerd op hakken'. Anne-Mieke deelt haar reis naar een gezonder leven, van 101 kilo naar 70 kilo, door het aanpassen van haar eetpatroon.

  • Blogdag: maandag

Lees alle blogs van Anne-Mieke hier!

 

Anneke de Vocht-Vink (55)

is getrouwd en moeder van een dochter en zoon. Nadat ze borstkanker overwon, wil Anneke haar leven anders indelen. Om te beginnen loopt ze in mei zo'n 800 kilometer naar Santiago de Compostela!

Blogdag: zaterdag

Lees alle blogs van Anneke hier!

 

Hellen Smit-de Dood (45)

 is reisadviseur en moeder van vier kinderen waarvan dochter Milou op haar 17e overleed. In haar blogs vertelt Hellen welke impact Milou's ziekte en overlijden heeft op haar gezin.

Blogdag: zondag

Lees alle blogs van Hellen hier!

 

Herma Timmer (41)

 woont samen en is moeder van twee dochters. Na haar strijd tegen borstkanker leeft ze met één borst. Ze wil in haar blogs bewustwording creëren, bijvoorbeeld op het gebied van siliconenprotheses.

Blogdag: donderdag

Lees alle bogs van Herma hier!

 

Marieke Koppes (29)

 is getrouwd en moeder van twee zoons. Marieke is vastbesloten haar dertigste levensjaar te voorzien van wat 'Spaanse peper': het moet groots, meeslepend en magisch gaan worden!

Blogdag: woensdag

Lees alle blogs van Marieke hier!

 

 Debbie Mast (25)

 is getrouwd en hard bezig zwanger te worden. Dat dat meer voeten in de aarde zou hebben, had ze niet verwacht. In haar blogs deelt ze haar traject naar, hopelijk, een eigen kindje.

Blogdag: dinsdag

Lees alle blogs van Debbie hier!