Nieuws
455252
Nieuws

Dé voordelen van een echtscheiding

GEEN - 'Estelle heeft baat bij breuk' kopt de pagina Privé in De Telegraaf van donderdag 14 november. Estelle wil graag rust en meer aandacht voor haar kinderen. Dat zijn haar voordelen van de relatiebreuk met Badr. Maar er zijn meer voordelen aan een scheiding. Wij hebben ze op een rijtje gezet.

Gelukkig worden

Je kunt je er misschien weinig bij voorstellen als je op het punt staat te scheiden, maar je gaat je écht gelukkiger voelen. Uit Brits onderzoek is naar voren gekomen dat vrouwen zich vaak veel gelukkiger voelen in de vijf jaar die volgen op hun scheiding.

Gezondheid

Dat Estelle kilo’s is afgevallen schijnt volgens experts een hele normale reactie te zijn op een relatiebreuk. "Emotionele pijn kan net zo veel pijn doen als fysieke pijn. Zo kan emotionele pijn letterlijk en figuurlijk aan je lijf vreten”, beweert een deskundige.

Maar als een relatie zelf veel stress en conflicten oplevert, is dat slecht voor je gezondheid. Dan kun je beter single zijn blijkt uit verschillende onderzoeken. Zo hebben mensen in een slecht huwelijk meer kans op hart- en vaatziektes, kanker, diabetes en depressies.

 

--- De grootste gezondheidsgevaren van een echtscheiding ---

 

Geluk van de kinderen

De kinderen van Estelle hebben ongetwijfeld iets gemerkt hebben van de stress die hun moeder had rondom de negatieve publiciteit en gebeurtenissen in het leven van Badr. Hoewel ouders vaak voor de kinderen bij een partner willen blijven, werkt het ook niet altijd in het voordeel. Kinderen voelen zich vaak beter bij twee gelukkige ouders die apart wonen dan bij ouders die constant ruzie maken.

Volgende relatie

Denk niet automatisch dat je niet geschikt bent als huwelijksmateriaal als je na een scheiding een nieuwe relatie krijgt. Volgens de Amerikaanse organisatie ’Marriage Foundation’ eindigt 45 procent van de eerste huwelijken in een scheiding. Bij een tweede huwelijk ligt dat percentage een stuk lager: 31 procent.

Bron: Het Laatste Nieuws

Zijn jullie gescheiden? Wat was in jullie ogen het grootste voordeel? Deel je ervaring hieronder met ons!