Nieuws
455364
Nieuws

'Borstvoeden in het openbaar moet verboden worden'

GEEN - Je geniet samen met je man van een heerlijke maaltijd in een sterrenrestaurant als je kleintje het plots op schreeuwen zet. Wat doe je dan? Een vrouw uit Rijswijk twijfelde geen moment en stilde de honger door haar baby aan de borst te leggen. Iets wat niet in de smaak viel bij de chefkok van het restaurant, die de kersverse moeder vriendelijk verzocht om haar baby ergens anders te voeden.

De chefkok heeft zichzelf het woede op de hals gehaald van veel moeders nadat hij de volgende tweet de wereld instuurde. "Sorry meneer dat wij uw avond verpest hebben omdat we vroegen of uw vrouw de borstvoeding niet middenin het restaurant wilde doen", twitterde Niven Kuns.

Wel laat de sterrenchef weten absoluut niets tegen baby's te hebben in zijn restaurant, maar wel tegen het geven van borstvoeding aan tafel. "Andere gasten kunnen er aanstoot aan nemen", laat de kok weten.

Ophef

Het is echter niet de eerste keer dat het onderwerp borstvoeding voor veel ophef zorgt. Al eerder werd de Britse moeder Louise verzocht om haar kindje niet in de hotellobby, maar alleen in een hoekje te voeden. Werd de Amerikaanse Lindsay James op de vingers getikt toen ze haar hongerige baby in het vliegtuig aan de borst wilde leggen en werd de 25-jarige Wiolette de deur gewezen toen ze in een Britse sportwinkel haar zoontje borstvoeding wilde geven.

Borstvoeden in de kerk

Hoewel er veel negatieve berichten over borstvoeding in de media verschijnen, duiken er gelukkig ook nog positieve berichten op. Zo heeft paus Franciscus er niets op tegen als moeders hun baby aan de borst leggen in de kerk. Zorgde een foto op Facebook van een studente die haar baby borstvoeding geeft voor veel positieve reacties gezorgd en poseerde een topmodel in een magazine terwijl ze haar zoontje borstvoeding geeft.

Wij zijn heel benieuwd hoe jullie over dit onderwerp denken. Vinden jullie dat vrouwen hun baby overal aan de borst mogen leggen? Waar wel en waar niet? Deel je mening hieronder met ons!