Nieuws
455375
Nieuws

Biechtmoeder: een moeder die taboes durft te doorbreken

'Na de feestdagen wil ik scheiden'

GEEN - Dit wordt de laatste kerst en oud en nieuw die we met z’n viertjes vieren. Alleen mijn man en kinderen weten nog van niets...

Het is heel cliché: ook ik ga na de feestdagen een scheiding aanvragen, net als vele Nederlanders. Ik heb het geprobeerd hoor, om dit huwelijk te laten werken. Ik heb het écht geprobeerd. Maar voor mij is de koek nu op. Ik wist dat mijn man geen lieverdje was toen ik in deze relatie stapte. Dat ander vrouwelijk schoon bleef lokken. Maar dat hij me zo vaak zou bedriegen, had ik niet van tevoren kunnen bedenken ...

Hij weet van niets

Hij denkt dat ik van niets weet, dat ik het niet door heb, terwijl hij zo slordig is met het verbergen van zijn avontuurtjes. Creditcardafschrijvingen, berichtjes op zijn telefoon, het zogenaamde overwerken, het overnachten bij een vriend die dan toevallig belt om te vragen of hij zin heeft om wat te gaan doen, terwijl ik er al vanuit ging dat hij al iets samen met die vriend ging doen, zijn vreemde geur als hij van een 'avondje sporten' thuiskomt, zijn mysterieuze verdwijningen als we samen naar een feestje gingen en dat hij dan ineens weer tevoorschijn kwam nadat hij een tijdje van de aardbodem verdwenen leek te zijn. Het is zó overduidelijk allemaal.

Doodongelukkig

Ik heb hem er ooit wel eens mee geconfronteerd, maar hij wist me ervan te overtuigen dat ik toch écht de enige voor hem ben en wat meer vertrouwen moet hebben. Bovendien heeft hij het financieel goed voor elkaar en hebben we alles wat ons hartje begeert. En niet te vergeten: hij is echt een schat voor onze kinderen! Het breekt dan ook mijn hart dat ik dit de kinderen moet aandoen en dat ik hem een gezin ontneem. Maar ik voel me doodongelukkig dat hij me zo als vanzelfsprekend neemt, dat hij totaal geen respect heeft voor mijn gevoelens, dat hij me zo’n onnozel gevoel geeft en vooral dat hij me zo voor schut zet bij anderen. Want het halve schoolplein weet hoe hij me behandelt en ik doe maar alsof ik erboven sta. Maar ik kan het niet meer opbrengen. Dan maar een eenvoudiger leven waarin ik me gelukkig voel.

Alles wordt anders

Na de feestdagen zal dus alles anders worden. Voor iedereen. Nog even een paar dagen de schone schijn ophouden. Daar voel ik me wel ongemakkelijk bij, maar iedereen verheugt zich altijd zo op kerst en oud en nieuw. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om die laatste feestdagen samen van ze af te nemen. En dan maar hopen om begrip als ik het ze vertel.

Ik ben ervan overtuigd dat ik me een betere mama voel als ik voor mezelf ga kiezen, dat ik dan gelukkiger word en dat de kinderen het uiteindelijk zelf ook zullen inzien dat hun moeder leuker is als ik van hem af ben. Maar eerst zullen we door de zure appel heen moeten bijten en daar zie ik als een berg tegenop.

Willen jullie als moeder iets bekennen? Laat het ons weten en mail naar vrouwoproep@telegraaf.nl.

Lees ook: