Nieuws
455379
Nieuws

Weekmenu

Nariyal ki Kheer: kokosrijstdessert

De Indiase keuken is ook gek op desserts en dat vinden wij prima. Proef je de smaak van kokoksnoten al bij het zien van een kokosnoot? Dan is dit kokosrijstdessert echt iets voor jou.

Benodigdheden

(8 personen)

  • 100 g rijst, gespoeld en uitgelekt
  • 2 verse kokosnoten, gepeld en geraspt
  • 250 g suiker
  • 8–10 groene kardemompeulen, gemalen
  • 1 el ghee
  • 2 el geblancheerde amandelen
  • 2 el ongezouten pistachenoten, geblancheerd
  • 2 el rozijnen

Bereinding

  1. Week de rijst 1 uur in een grote kom water en laat uitlekken.
  2. Doe de rijst en kokosnoot in een blender of keukenmachine en maak er, zo nodig met een scheutje water, een dikke pasta van.
  3. Doe de pasta in een grote pan met dikke bodem en kook 10 minuten op laag vuur. Giet er 250 ml water bij, voeg de suiker toe en laat 20 minuten pruttelen of tot het mengsel papachtig wordt. Strooi er de gemalen kardemom bij en meng goed.
  4. Schep de pap in een glazen kom.
  5. Verhit de ghee in een koekenpan op laag vuur, doe er de noten bij en roerbak± 3 minuten of tot ze lichtbruin zijn. Schep ze uit de pan, doe er de rozijnen voor in de plaats en roerbak die ± 1–2 minuten.
  6. Strooi ze over de pap, laat volledig afkoelen en serveer het gerecht koud.

BEREIDING 80 minuten