Nieuws
455380
Nieuws

Weekmenu

Meen Biryani: Biryani met vis

Vis, een heerlijk zoute witvisfilet. Met Biryani maak jij van je wekelijkse portie vis een onweerstaanbaar uitgebreid Indiaas gerecht. Probeer hem nu.

Benodigdheden

(5-6 personen)

  • 500 g ontvelde, stevige witvisfilets, in stukjes gesneden
  • 4 tl gemalen kurkuma
  • 250 ml limoensap
  • 125 g ghee
  • 1 kg basmatirijst, gespoeld en uitgelekt
  • 2 el rozijnen
  • 2 el cashewnoten
  • 3 uien, in ringen gesneden
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 2 kaneelstokjes, van ± 2½ cm
  • 4–6 kruidnagels
  • 2 tomaten, gehakt
  • 250 ml natuuryoghurt, geklopt
  • zout

Bereinding

  1. Doe de vis in een platte schaal, wrijf in met 2 tl kurkuma en het limoensap, dek af en zet 45 minuten in de koelkast.
  2. Verhit 1 el ghee in een pan met dikke bodem op matig vuur, bak de rijst ± 10 minuten, voeg naar smaak zout, 1 tl kurkuma en 1 l heet water toe. Breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur ± 15 minuten met deksel koken tot alle water geabsorbeerd is.
  3. Verhit 4 el ghee in een koekenpan op matig vuur, roetbak eerst de rozijnen ± 1 minuut, dan de cashewnoten en dan de uien in ± 5–7 minuten goudbruin.
  4. Zet laag, voeg chilipoeder, koriander, rest kurkuma, 4 tl water en de specerijen toe en roer ± 2 minuten. Doe de vis erbij, en zout naar smaak en bak ± 5 minuten.
  5. Giet 250 ml water in de pan, breng aan de kook en doe de tomaten erbij. Draai het vuur laag, giet de yoghurt erbij en laat 5 minuten pruttelen tot de saus mooi dik is.
  6. Kwast een pan met dikke bodem in met ghee, schep er een laagje vis in, een laagje rijst en rozijnen en cashewnoten over. Herhaal tot de vis en rijst op zijn en eindig met rozijnen en cashewnoten.
  7. Dek af en zet ± 5 minuten (op een bakplaat) op heel laag vuur.

BEREIDING 80 minuten

 

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo