Nieuws
455395
Nieuws

Niet twee, maar vijf dagen vaderschapsverlof

Den Haag - Na negen lange maanden kun je jouw kleine spruit eindelijk in de armen sluiten! Een moment waar niet alleen moeders, maar ook vaders reikhalzend naar uitkijken. Toch kunnen kersverse papa's maar weinig tijd doorbrengen met hun oogappel, want na twee dagen zit het vaderschapsverlof er al weer op! Maar niet voor lang meer, want vaders zouden er binnenkort namelijk drie volle dagen bij krijgen.

Vaders kunnen voortaan niet twee, maar vijf dagen spenderen met hun pasgeboren kleintje. Dat maakte Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken onlangs bekend. Deze extra verlofdagen komen niet als een verrassing. Asscher maakte zich al langer sterk voor een uitbreiding van het vaderschapsverlof.

---Bevallen? Zo reageren mannen écht!---

Belangrijke dagen

Deze extra vrije dagen zijn onbetaald, maar mogen niet geweigerd worden door de werkgever. De Minister pleitte voor deze verlofdagen omdat de eerste vijf dagen na de geboorte cruciaal zijn voor de band tussen ouder en kind. Hoewel Asscher het aantal verlofdagen nog steeds niet veel vindt, ziet hij het wél als een belangrijke uitbreiding.

Meer lezen over ouderschapsverlof:

Hoelang was jouw man thuis na de geboorte van jullie kindje? Zou je het prettig gevonden hebben als hij langer thuis was geweest? Laat hieronder je reactie achter!