Nieuws
455507
Nieuws

Caloriearme zomerdrankjes

Zo blijf je gehydrateerd tijdens hete zomerdagen

Heerlijk, die zomerse temperaturen. Maar ook gevaarlijk. Want tijdens al dat gespetter in de branding en het bakken op het strand vergeet je helemaal water te drinken. En juist hydrateren is cruciaal met dit warme weer. Daarom zetten wij 3 caloriearme zomerdrankjes op een rij. Want je wilt natuurlijk ook aan dat strakke bikinilijfje denken…

1. Zomerse ijsthee

Net lekker ingedut en zin om met de kids het water in te duiken, maar eigenlijk nog een beetje duf? IJsthee geeft je een boost en voedt je lichaam met de nodige antioxidanten. Het ideale zomerdrankje: hydrateert én activeert. Zo maak je zelf ijsthee en neem je het mee naar het strand.

Recept voor zomerse ijsthee – 8 personen

Benodigdheden

  • 4 tot 6 theelepels losse thee (of 4 tot 6 theezakjes)
  • 1 liter koud water
  • Citroenschijfjes (optioneel)

Bereidingswijze

Doe losse thee in een theebal en hang dit in een (goed schoongemaakte) literfles. Voeg koud water toe en laat 2 tot 3 uur staan. Verwijder dan de theebal. Serveer met ijsblokjes of vries het drankje in!

Tips voor zomerse ijsthee op het strand

IJsthee op het strand? Neem een koelbox mee, voeg wat ijsblokjes en eventueel een schijfje citroen toe aan je fles ijsthee en dek goed af. Verfrissing ten top!

IJsthee variaties

Gember ijsthee: Voeg twee of drie schijfjes verse gember toe zodra je de theezakjes aan het begin laat weken. Goed tegen een kater en uitstekend voor de spijsvertering. Haal de gember uit het drankje voordat je het invriest of ijsblokjes toevoegt.

Munt ijsthee: Voeg aan het begin een theelepel verse munt toe (of vier tot zes verse muntblaadjes). Verwijder de blaadjes voordat je dit heerlijke zomerse drankje serveert.

----Heb jij liever een alcoholische versnapering in de zomer, maar wil je niet 5 kilo aankomen? Hier vind je een lijst met caloriearme drankjes! ---

2. Smoothies

Boordevol vitaminen, vezels en mineralen: fruit en groenten zijn ongelooflijk gezond en bevatten relatief weinig calorieën. Heb je een goede blender in je keuken staan, dan kun je van die fruitschaal en groentela ook nog eens een heerlijke, zomerse smoothie maken. Wellicht denk je bij fruit en groenten niet direct aan hydrateren, maar sommige soorten zitten tjokvol water.

Fruit en groenten met het meeste water

Een gezonde smoothie maak je zo!

3. Zelf limonade maken

Na een lange, hete fietstocht heb je ongelooflijk zin in een verfrissend en verkoelend drankje. Wat is lekkerder dan een groot glas limonade in de zomer? En het hoeft niet eens op een duur terras te zijn; je kunt gemakkelijk zelf een lekkere en caloriearme limonade maken en die opdrinken in je eigen tuin. Zo maak je zelf limonade:

Recept voor caloriearme limonade met frambozen – 10 personen

Benodigdheden

  • 6 citroenen
  • 3 limoenen
  • 1 kopje honing
  • 6 kopjes water
  • 2 kopjes frambozen
  • IJsblokjes
  • Limoen- of citroenschijfjes (eventueel)

Bereidingswijze

Meng het limoensap, citroensap, de honing, water en frambozen in een 2,5 liter grote kan. Dek af en koel voor 2 tot 24 uur. Zet dan de glazen koud (bijvoorbeeld in de koelkast). Roer, voordat je het eerste glas limonade serveert, eerst de limonade goed door. Schenk in de gekoelde glazen. Voeg eventueel limoen- of citroenschijfjes toe.

Wat drinken jullie ter verkoeling op een warme, zomerse dag? Deel het hieronder met ons!