Nieuws
455508
Nieuws

Aantal calorieën per ijsje in een handig overzicht

IJsjes: een caloriebom of een lekker tussendoortje?

TIPS - Softijs, waterijs, Italiaans ijs ... als er iets is wat in de zomermaanden niet mag ontbreken, dan is het een ijsje wel! Toch bekruipt je iedere keer een schuldgevoel als je voor de ijsvitrine staat, want moet je dat nou wel doen nét nu je zo gezond bezig bent? Ja hoor! Want wisten jullie dat écht niet alle ijsjes ongezond zijn? VROUW.nl heeft het voor jullie op een rij gezet.

Waterijs

Je voelt het misschien al aankomen, maar waterijs is de meest verantwoorde keuze als het op ijsjes aankomt. Ze bestaan voor een groot deel uit - hoe kan het ook anders - water, bevatten weinig calorieën en zijn dé perfecte verkoeling op een warme zomerdag!

Sorbetijs

Bestond de basis van sorbetijs eerder uit water en fruit, tegenwoordig worden de coupes ook gemaakt van koffie, chocola én wijn. Wél wordt er voor de structuur vaak gebruik gemaakt van room. Voor de afvallers is er geen nood aan de man, want uiteraard zijn ook er ook light-varianten te krijgen van sorbetijs. 

---Sorbetijs uit eigen keuken? Lees hier hoe je het doet!---

Roomijs

In roomijs spelen melk, suiker, slagroom en eierdooiers de hoofdrol. Waarschijnlijk geen nieuwtje voor jullie, maar door de hoeveelheid calorieën dus iets minder goed voor de lijn. Toch kan een roomijsje op zijn tijd écht geen kwaad. Wil je toch een beetje opletten? Kies dan voor een variant met fruit en niet met bijvoorbeeld chocola en karamel. Daarnaast kun je slagroom en nootjes dan ook beter achterwege laten.

Mini me

Een zeer voordelige ontwikkeling op de ijsmarkt zijn de miniuitvoerigen van jouw favoriete ijsje. Vaak bedoeld voor de kinderen, maar dat betekent natuurlijk niet dat ouders daar ook niet gretig gebruik van kunnen maken. Zo geniet je toch van je favoriete ijsje met de helft minder calorieën. Wij zeggen: perfecte uitkomst!

---Ook lekker bij hoge temperaturen: zomerse snackstokjes---

Caloriebommen

Uiteraard zijn er ook een aantal verleidelijke ijsvarianten die minder vriendelijk met je afvalresultaten omgaan. Zo lijkt dat roomijs met die vrolijke smarties misschien onschuldig, maar toch kan deze traktatie aan het einde van de rit voor onaangename cijfers zorgen op de weegschaal. Dus ben je op dieet en wil je in de zomermaanden toch genieten van deze ijskoude versnapering? Verdiep je dan eerst in de verschillende soorten en maten. Zo kun je zonder schuldgevoel bestellen en genieten. Want laten we eerlijk zijn, van altijd maar nee zeggen word je toch ook niet vrolijk?

Aantal calorieën per ijsje:

IJsjeAantal calorieënIJslolly's (zelf invriezen)37Raket40Festini peer60Split65Calippo95Twister95Solero99Eén bolletje schepijs110Magnum mini classic160Mars ijs190Cornetto classic240Ben & Jerry Cookie Dough 240Magnum classic260McFlurry m&m380

 

Zelf ijsje maken?

Nog inspiratie nodig voor een zelfgemaakt ijsje?  VROUW zette er een paar voor jou op een rij.

Letten jullie op de calorieën in ijs én wat is julile grote favoriet? Laat het ons hieronder weten!