Nieuws
455531
Nieuws

Eet maar normaal challenge: tip 1

Alle tips van de Eet Maar Normaal Challenge verzameld

Heb je de ‘Eet maar normaal Challenge’ gemist? Geen zorgen! Wij zetten hieronder alle tips van onze voedingsdeskundige Carina Noordervliet voor je op een rij.

Ben je ook klaar met al die diëten en voedingshypes? Weet je niet meer of je nou wel of geen aardappel mag? Hét motto van onze nieuwe voedingsdeskundige Carina Noordervliet: eet maar normaal, dan doe je al gezond genoeg. Dat onderstreept ze in de 12 weken durende Eet Maar Normaal Challenge, die begint wanneer jij dat wil! Hier vind je alle tips en opdrachten van de challenge.

Leer weer van eten houden!

Carina: "Naar mijn idee gaan de meeste diëten te ver, zijn ze te streng, saai, karig en daardoor niet haalbaar. En slaan sommige foodies een beetje door in hun overtuigingen wat wel en niet goed voor je is.

Ik geloof dat er een middenweg is. Dat we met z'n allen weer normaal moeten gaan eten. En dat we vooral ook weer een beetje van eten moeten gaan houden. Fuck diëten, love food!

De doelen om aan deze challenge mee te doen kunnen verschillen. Het kan zijn dat je weer wil leren om te genieten van eten zonder schuldgevoel bij elke hap. Het kan zijn dat je lekkerder in je vel wil zitten. Het kan ook zijn dat je gezonder wil leven. Of misschien vind je wel dat je je een beetje teveel aantrekt van alle gezondheidshypes."

Liefde voor eten

Wat je reden ook is, ik zal je de komende 12 weken tips geven om relaxter, gezonder en met meer liefde met eten om te gaan. Normaler dus.

Stap 1 voor deze challenge is om de 'Hoe 'bewust' eet ik?’ quiz te maken. Deze maak je aan het einde van de challenge weer, zodat je precies kunt meten wat je vooruitgang is.

Tip 1: maak deze 3 opdrachten

De eerst tip bestaat eigenlijk uit 3 kleine opdrachten.

  1. Definieer voor jezelf waarom je meedoet aan deze challenge en wat je aan jouw eetpatroon wil veranderen. Schrijf niet meer dan 3 veranderingen op. En bedenk: de doelen moeten wel haalbaar zijn!
  2. Houd deze week een eetdagboek bij. Wees specifiek en eerlijk. Dus schrijf ook de dropjes op die je stiekem uit de snoeppot eet. Bewaar je voedingsdagboek en doe dit aan het einde van de challenge nog een keer.
  3. Kukel alle restanten en goed bedoelde tips die je wellicht hebt meegenomen van voorgaande diëten voor nu even overboord.

Zet 'm op!

Alle tips van de Eet Maar Normaal Challenge op een rij

Over Carina Noordervliet

Carina Noordervliet (39 jaar, moeder van Sepp en Maas, en getrouwd met Marius Smit) is gewichtsconsulent en auteur, en vanaf vandaag de gloednieuwe voedingsdeskundige van VROUW! Carina gelooft niet in knagen op blaadjes sla, sobere diëten of vieze, dure shakes. Zij gelooft in afvallen en op gewicht blijven door bewust en vooral lekker te eten. 'Fuck diëten, love food' is haar motto. Klinkt goed, toch?

Deze visie neemt ze mee in de begeleiding van haar cliënten en ze schrijft erover in haar boek ‘Zondigen tot je een ons weegt’ dat nu in de winkels ligt. Het gaat over wat je allemaal wel mag eten in plaats van wat je niet mag. Om af te vallen of op gewicht te blijven, is het van belang om aan de lange termijn te denken. Een leven lang zonder zondes? Dat houdt niemand vol, aldus Carina en het maakt het leven ook een stuk minder leuk. Daarom leer je in haar boek en als haar cliënt hoe je kunt zondigen, maar toch die strakke spijkerbroek aan kan. Of er wéér in kan.

Ook is Carina zelf ervaringsdeskundige. Jarenlang zorgde eten voor te veel kilo’s en bergen frustraties. Maar door bewust te genieten van eten en met regelmaat te zondigen, viel ze 18 kilo af. Ze is inmiddels 9 jaar op haar gewicht.

Lees meer over Carina op haar site.