Nieuws
455551
Nieuws

In geuren en kleuren koken met VROUW

Aloo ke Gutake H: gebakken aardappelen met komijn

Ga je al watertanden bij de gedachte aan een indiaas gerecht? Nu kun je er zelf mee aan de slag. Binnen dertig minuten staan er heerlijk geurende gebakken aardappelen met komijn op tafel. 

Benodigdheden

(4 personen)

  • 3 el mosterdolie
  • 1½ tl komijnzaad
  • snufje gemalen kurkuma
  • 500 g (4 middelgrote) aardappelen, in de lengte in plakjes gesneden
  • zout

Voor garnering

  • 2–3 gedroogde rode pepers
  • 1 takje koriander, gehakt

Bereinding

  1. Verhit de olie in een kadhai of pan met dikke bodem op hoog vuur en draai het vuur lager.
  2. Doe er de komijnzaadjes bij en roerbak ± 30 seconden of tot ze beginnen te knetteren.
  3. Doe er eerst de kurkuma en meteen daarna de plakjes aardappel bij. Roer goed en bevochtig ze met een klein scheutje water. Voeg naar smaak zout toe, draai het vuur heel laag, leg er een deksel op en laat ± 15–20 minuten koken of tot de aardappelen zacht zijn.
  4. Roer een paar keer en sprenkel er eventueel nog wat extra water over, zodat de aardappelen niet aanbranden of aan de bodem vastkoeken.
  5. Garneer met gedroogde rode pepers en gehakte koriander.

BEREIDING 30 minuten