Nieuws
455553
Nieuws

In geuren en kleuren koken met VROUW

Aloo Chholey: aardappel-kikkererwtensnack

Met de voeten omhoog lekker snacken op de bank? Neem eens deze Indiase gezonde snack. Aardappel-kikkererwtensnack en een goede film en je avond kan niet meer stuk.

Benodigdheden

(4 personen)

  • 200 g gedroogde kikkererwten, 1 nacht geweekt
  • 500 g aardappelen, ongeschild
  • 1 tl amchoor
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 tl steenzout
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl citroensap
  • zout

Bereinding

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en kook ze ± 10 minuten met 500 ml water in een snelkookpan. Of kook ze 2 uur in een gewone pan water tot ze zacht zijn. Laat uitlekken en zet opzij.
  2. Kook de aardappelen in ± 20 minuten of tot ze zacht zijn, giet af en laat goed afkoelen. Trek de schil eraf en snij de piepers in blokjes.
  3. Doe de kikkererwten, aardappelen en de rest van de ingrediënten in een kom, voeg naar smaak zout toe en meng goed.

BEREIDING 30 minuten (of langer, als je een gewone pan gebruikt) + weektijd