Nieuws
455564
Nieuws

Waarom slapen met je beha goed kan zijn

GEEN - Met je beha aan onder de dekens kruipen: is het nu wel of niet goed? Want hoewel de één beweert dat het 'hangborsten' voorkomt, stelt de ander weer dat het heel slecht is. Maar wat zeggen de experts eigenlijk? VROUW zet de feiten op een rij!

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: er bestaat geen enkel wetenschappelijk bewijs waarmee bevestigd kan worden dat het dragen van een beha de effecten van zwaartekracht te niet kan doen. Sterker nog, plastisch chirurg Angelica Kavouni bevestigt dat er weinig te doen is aan de verminderende elasticiteit van de huid. Zo is het onvermijdelijk dat borsten gaan hangen na een zwangerschap, abrupt gewichtsverlies of door veroudering van de huid. "Een beha kan comfort bieden tijdens het slapen, maar helpt niet om tegen hangborsten te beschermen", aldus de deskundige.

---In deze video zie je hoe je de juiste beha-maat meet---

Goede bedgewoonte

Maar of dat betekent dat onze beha's helemaal niet kunnen helpen om onze boezem in vorm te houden? Zeker niet! Zo zou lingeriespecialiste Natasha Harding regelmatig vrouwen spreken die beweren hun beha als een goed middel te zien om hun borsten jong en stevig te houden. Natasha: "Mijn ervaring is dat dames minder last hebben van hangborsten als ze met lingerie in bed kruipen."

En dat is niet het enige voordeel van deze bedgewoonte. Volgens plastisch chirurg Douglas McGeorge zou het slapen met beha namelijk ook kunnen helpen bij het voorkomen van striemen. Dit is vooral het geval bij vrouwen met een grotere cupmaat. Grote borsten zakken tijdens het slapen namelijk naar de zijkant waardoor de huid uitrekt en er striemen kunnen ontstaan.

---Een keer iets anders in de slaapkamer? Probeer deze liefdesbeha!---

Comfort

Bovendien heb je er met een grote boezem baat bij om een beha te dragen onder de pyjama voor comfort. Zorg er hoe dan ook voor dat je een nachtelijke beha kiest die van ademend katoen is gemaakt en kies voor een speciale nachtbeha als je last hebt van de beugels.

---Behalve een nachtbeha is ook een sportbeha onmisbaar, lees hier waarom!---

Slapen jullie met een beha? Waarom wel of waarom juist niet? Deel je ervaring hieronder!