Nieuws
455581
Nieuws

Herfstgroenten | Deel 1

De lekkerste en gezondste herfstgroenten

GEEN - Elke maand van het jaar heeft zijn eigen smakelijke groenten. Zo kunnen we ook in de herfst volop van de lekkerste producten genieten. De hele maand oktober zet VROUW wekelijks vijf van deze gezonde herfstgroenten op een rijtje inclusief de meest heerlijke recepten!

Door veel groente te eten kun je het risico op hart- en vaatziekten verkleinen. Het wordt dan ook niet voor niets aangeraden om er dagelijks twee ons van te eten. Als je de groenten op de juiste manier combineert en veel varieert, kan het naast gezond ook ontzettend lekker zijn!

Andijvie

 

Andijvie behoort tot de slasoorten en is goed voor hart, maag en lever. Dit slaatje zit boordevol vitamine A en C en is rijk aan diverse mineralen. Daarnaast werkt andijvie waterafdrijvend en heeft het een positieve invloed op de nieren en hersenen. En lekker? Dat is het zeker! De volgende gerechten met deze slasoort zijn absolute aanraders:

Bleekselderij

 

Bleekselderij is een gezonde en frisse groente die je het beste rauw kunt eten of kort kunt koken. De bleekselderij bevat veel vitaminen en mineralen en werkt goed tegen een hoge bloeddruk en vochtopeenhoping. Het is een knapperige afwisseling en dé ideale snack. Je kunt het uiteraard ook in de volgende maaltijden verwerken:

---Nog meer lezen over herfstgroenten? Bekijk dan ook deel twee, drie en vier van dit supergezonde dossierd---

Bloemkool

 

Bloemkool is een gezonde groente en zit vol met voedingsstoffen als fytonutriënten, mineralen en vitaminen. Daarnaast is deze traditionele groente calciumhoudend, goed voor de spijsvertering en bevat het diverse antioxidianten. Bloemkool is een onmisbaar product voor een Hollandse maaltijd. Er zijn dan ook heerlijke recepten met deze gezonde groente.

Lees hier waarom bloemkool supergezond is!

Paddenstoel

 

In de herfst schieten de paddenstoelen uit de grond! Hoewel je veel soorten die je buiten tegenkomt niet kunt eten, zijn de lekkere eetbare varianten gelukkig heel het jaar door verkrijgbaar. Paddenstoelen zijn calorie- en vetarm en zitten boordevol vitaminen, mineralen en vezels. Hier een selectie van smaakvolle maaltijden met paddenstoelen:

Lees hier waarom champignons supergezond zijn!

Knolselderij

 

De knolselderij is familie van de wortel en is een goed alternatief voor aardappels. Deze voedzame groente heeft diverse medicinale eigenschappen en zit barstensvol vitaminen en mineralen. Er zijn talloze lekkere recepten met de gezonde knolselderij.

Welke herfstgroenten staat bij jullie met stipt op nummer één en wat toveren jullie hiermee op tafel? Deel je recept hieronder. Wij zijn erg benieuwd!