Nieuws
455582
Nieuws

Herfstgroenten | Deel 2

De meest gezonde herfstgroenten

GEEN - Heel het jaar door kunnen we genieten van de lekkerste groenten van eigen bodem. Ook in de maand oktober zijn er talloze smakelijke producten verkrijgbaar. Benieuwd naar de meest gezonde groenten van deze herfst? VROUW zet er vijf voor jou op een rijtje!

Pastinaak

Pastinaak is een witte wortel en tevens één van de weinige groenten die het tijdens de koudere seizoenen beter doet. Deze wortel is zeer gezond en beschermt de mens tegen dementie, hartziekten en osteoporose. Maar dat is nog lang niet alles. Deze gezonde groentesoort bevat immers ook diverse vitaminen en mineralen. Je kunt pastinaak bakken, koken of gratineren.

Lees hier waarom pastinaak supergezond is!

Pompoen

 

Hoewel de pompoen een opvallende groentesoort is, is het tegelijkertijd één van de vergeten groenten. Nu het weer pompoenentijd is, wordt het hoog tijd om deze oranjekleurige groente weer in huis te halen! Pompoenen zijn goed voor de spijsvertering, verhogen de weerstand en bestrijden problemen met de gal en lever. Bovendien kun je met pompoen alle kanten op!

---Nog meer lezen over herfstgroenten? Bekijk dan ook deel één, drie en vier van dit supergezonde dossier!---

Prei

 

Voor een flinke dosis gezonde voedingsstoffen wordt het sterk aangeraden om prei te eten. Deze gezonde groentesoort zit vol vitaminen, is een goede bron van mineralen en bevat veel fytonutriënten. Dit stofje is goed voor de bloedvaten. Daarbij is prei een zeer geschikte toevoeging aan je maaltijd!

Spruiten

 

Over smaak valt niet te twisten, maar één ding is in ieder geval zeker: spruitjes zijn megagezond mits je ze op de juiste manier klaarmaakt. Zo is het belangrijk dat je deze groente beetgaar kookt. Zodra je ze te lang kookt, verdwijnen namelijk de gezonde voedingsstoffen. En al die vitaminen en mineralen wil je uiteraard niet missen. Bovendien zijn er talloze lekkere gerechten met spruitjes. Ja, echt!

Lees hier waarom spruitjes supergezond zijn!

Venkel

 

Een bekende herfstgroente is venkel! Deze witte groentesoort heeft een frisse smaak en helpt goed tegen diverse gezondheidsproblemen. Venkel werkt immers goed tegen spijsverteringsproblemen, is een goed medicijn tegen oogziekten en zou helpen bij de aanmaak van moedermelk. Het is daarbij niet lastig om iets lekkers klaar te maken met venkel!

Lees hier waarom venkel supergezond is!

Welke herfstgroenten staat bij jullie met stipt op nummer één en wat toveren jullie hiermee op tafel? Deel je recept hieronder. Wij zijn erg benieuwd!