Nieuws
455583
Nieuws

Herfstgroenten | Deel 3

De heerlijkste herfstgroenten op een rij

GEEN - Elk seizoen kent zijn eigen smakelijke groenten. Zo kunnen we ook weer in de herfst volop van de lekkerste producten van eigen bodem genieten. Om een goede indruk te geven van de meest lekkere en gezonde herfstgroenten zet VROUW er wekelijks enkele op een rijtje!

Witlof

Een superproduct dat zeker niet mag missen in jouw koelkast is witlof. Deze gezonde bladgroente bevat veel vitaminen, is rijk aan foliumzuur en zou tevens een gezonde zwangerschap bevorderen. Bovendien kun je met witlof eindeloos variëren! Wees creatief en maak een heerlijke groentesmoothie. Vermeng de witlof met komkommer en munt en doe er eventueel wat venkel, basilicum en peterselie bij.

Lees hier waarom witlof supergezond is!

Schorseneren

Heb je onlangs schorseneren in huis gehaald? Dan ben je 100 procent gezond bezig. Met de vele vezelstoffen en een flinke dosis vitamine C en ijzer kun je er deze herfst weer helemaal tegenaan. Schorseneer is op diverse manieren te serveren. Vaak worden schorseneren opgediend met een lekker sausje. Daarnaast is deze groentesoort ideaal voor in een soepje.

---Nog meer lezen over herfstgroenten? Bekijk dan ook deel één, twee en vier van dit supergezonde dossier!---

Kool

Kool is één van de gezondste en tegelijkertijd één van de meest vergeten groentesoorten. En dat terwijl kool ontzettend goed voor je is! Het zit bomvol kalium, calcium en bevat vitamine C en K en omega-3-vetten. Je kunt op verschillende manieren van deze groentesoort genieten. Zo kun je kool in soep gebruiken, in een salade verwerken of roerbakken met andere groenten en garnalen.

Welke herfstgroenten staat bij jullie met stipt op nummer één en wat toveren jullie hiermee op tafel? Deel je recept hieronder. Wij zijn erg benieuwd!