Nieuws
455585
Nieuws

Wintergroenten | Deel 1

Smullen van de lekkerste wintergroenten

GEEN - Niet alleen gedurende de herfst, maar ook in de wintermaanden kun je volop genieten van de lekkerste en meest gezonde groenten. De hele maand januari zet VROUW wekelijks vier smakelijke wintergroenten op een rij inclusief zalige recepten!

Aardappelen

 

Aardappelen slecht? Welnee! Dit ondergronds groeiende gewas is hartstikke gezond. Dit geldt natuurlijk wel alleen als je ze gekookt of gestoomd eet. Wie flink aan het diëten is, doet er dan ook goed aan om jus en sappig vlees te laten staan en een aardappeltje extra te nemen. Aardappelen zitten tevens barstensvol mineralen, calcium en vitamine C. Genoeg reden dus om ze niet van het menu te schrappen. Er zijn tenslotte talloze lekkere recepten met aardappel die je zeker eens uit moet proberen:

Lees hier waarom aardappelen supergezond zijn!

Paddenstoelen

 

Wie komend jaar het goede voornemen heeft om een gezonde leefstijl aan te houden, kan maar beter veel paddenstoelen eten. Met het hoge mineralen-, antioxidanten- en vitaminegehalte in paddenstoel ben je al goed op weg! Bovendien is deze groentesoort caloriearm en is het een gezonde toevoeging aan je maaltijd:

Lees hier waarom champignons supergezond zijn!

---Nog meer lezen over wintergroenten? Bekijk dan ook deel twee, drie en vier van dit supergezonde dossier!---

Pastinaak

 

Een lekkere en gezonde groentesoort die het onder de koudere weersomstandigheden beter doet, is pastinaak. De gelige wortel is rijk aan vezels en bevat ontzettend veel kalium, vitaminen en mineralen. Het is overigens een goede vervanger van aardappel. Snel de keuken in dus om de volgende lekkere maaltijden voor te bereiden:

Lees hier waarom pastinaak supergezond is!

Pompoen

 

Op zoek naar een supergezonde groente? Probeer eens pompoen! De grote bolronde groentesoort zit vol met verschillende vitaminen, antioxidanten en mineralen. Daarnaast is pompoen een natuurlijke ontstekingsremmer en wordt het gerekend tot ‘brainfood’. Je kunt bovendien eindeloos variëren. Een soepje, taart of salade? Alles kan met pompoen:

Lees hier waarom pompoen supergezond is!

Welke wintergroenten staat bij jullie met stipt op nummer één en wat toveren jullie hiermee op tafel? Deel je recept hieronder. Wij zijn erg benieuwd!