Nieuws
455586
Nieuws

Wintergroenten | Deel 2

De lekkerste wintergroenten op een rij

GEEN - In de wintermaanden zijn er veel smakelijke en gezonde groenten verkrijgbaar. Lekker om te koken, bakken en braden! Omdat we in deze koude tijden best wat extra vitaminen kunnen gebruiken, zet VROUW vijf gezonde wintergroenten op een rij.

Prei

Voor een flinke dosis vitaminen en mineralen voeg je prei aan het menu toe. Deze groentesoort zit barstensvol gezonde voedingsstoffen en is bovendien prima te combineren! Een lekker preisoepje of een rijstgerecht met prei? Het kan allemaal! Voor wat inspiratie heeft VROUW natuurlijk veel meer recepten met prei:

Raapstelen

Raapsteel is een jonge én supergezonde koolsoort. Door de talloze vitaminen en mineralen zijn raapstelen altijd een goed idee! Meng ze met andere groenten in een Hollands stamppotje of versnipper ze in warme zilvervliesrijst. Je kunt natuurlijk ook een lekkere smoothie met raapstelen maken. Hier nog wat ideetjes:

---Nog meer lezen over wintergroenten? Bekijk dan ook deel een, drie en vier van dit supergezonde dossier!---

Rode biet

Een groentesoort die deze winter ook zeker niet op je boodschappenlijstje mag ontbreken is: rode bietjes! Met de vele antioxidanten en vitaminen in het bietje ben je met deze rode groentesoort op tafel erg gezond bezig! Bovendien kun je ze op diverse manieren klaarmaken. Gekookt, met of zonder appel en in blokjes of schijfjes: met rode bieten kun je alle kanten op! Kijk maar:

Lees hier waarom bietjes supergezond zijn!

Rode kool

En niet alleen rode biet, maar ook rode kool staat hoog op het lijstje van gezonde wintergroenten. Een maaltijd met rode kool zorgt ervoor dat je de nodige vitaminen en een flinke dosis magnesium, kalk, kalium en zwavel binnenkrijgt. Een ander groot voordeel is dat het weinig vet bevat en de honger stilt. Dus hup, de keuken in! Vanavond staat er rode kool op het menu:

Welke wintergroenten staat bij jullie met stipt op nummer één en wat toveren jullie hiermee op tafel? Deel je recept hieronder. Wij zijn erg benieuwd!