Nieuws
455742
Nieuws

Praat mee!

Pas na een jaar geven vrouwen zich bloot

Stel je voor dat je nooit je geliefde onder ogen durft te komen zonder make-up…. In het begin van een relatie is dit misschien begrijpelijk. Je wilt immers de mooiste versie van jezelf laten zien en doet er alles aan om in de smaak te vallen bij je vlam. Toch zijn er veel vrouwen die het na een jaar nog steeds niet aandurven om met een blotebillengezicht naast hun grote liefde op de bank te ploffen.

Uit een onderzoek, uitgevoerd door een cosmetica producent, blijkt dat 54 procent van de vrouwen tussen de 18 en 30 jaar zich niet zonder make-up aan hun partner toont. Na twaalf maanden durven ze dat wel. De 25-jarige Lara Peterson is een van de vrouwen die moeite had om zichzelf bloot te geven. “Mijn vriend zag mij pas na een jaar zonder make-up.”

---Make-up belangrijker dan relatie---

Onzeker meisje

Ze omschrijft zichzelf als een zelfverzekerde vrouw, maar zodra ze de make-up van haar gezicht afhaalt, voelt ze zich een onzeker meisje. “Dat beïnvloedt echt mijn persoonlijkheid.”

---"Mijn zelfbeeld is veranderd" ---

Waterproof make-up

“Ik dacht dat mannen mij niet aantrekkelijk zouden vinden, zonder een glad huidje. Ik was bang voor hun reactie als ze mij zonder make-up zouden zien. Ik ging zelfs zo ver dat ik altijd waterproof mascara droeg tijdens mijn vakanties. Ik ging nooit kopje onder tijdens het zwemmen.”

---De perfecte eed voor elke vrouw---

Voelen jullie je onzeker door make-up? En ging er bij jullie ook een lange tijd overheen voordat je jouw gezicht zonder make-up aan je partner durfde te laten zien?