Nieuws
455805
Nieuws

Een witte kerst

Schuimkransjes

GEEN - Bij kerst hoort een tafel vol lekkers, met tulband, taart en schuimpjes. Rijkelijk bestrooid met poedersuiker maken we er zelf een witte kerst van!

Benodigdheden

(1 bakplaat vol)

Voor schuim:

  • 3 eiwitten
  • snuf zout
  • 100 g fijne suiker
  • 90 g poedersuiker

Voor erdoor:

  • ½ vanillestokje, het merg en/of 1 el cacaopoeder en/of 1 tl kaneel en/of ½ sinaasappel, rasp

Bestrooien met:

  • hazelnoten, fijngehakte pistachenootjes, fijngehakt amandelschaafsel, cacaopoeder (door zeefje), decoratiepareltjes, spikkels, sterretjes enz.

Na bakken:

  • indopen of besprenkelen met getempereerde witte, pure of melkchocolade

Stappenplan

1. Verwarm de oven voor (100 °C).

2. Doe de eiwitten met het zout in een kom en klop op. Klop geleidelijk de fijne suiker erdoor tot het eiwit stijf is en de suiker opgelost. Spatel de poedersuiker en eventueel een smaakstof naar keuze door het schuim.

3. Vorm met een spuitzak met gekarteld spuitmondje kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met een strooisel naar keuze en laat ± 2 uur drogen in de oven.

4. Laat afkoelen in de oven. Haal desgewenst door de gesmolten chocolade.

BEREIDING 30 minuten + 2 uur in de oven

Deze recepten komen uit het kookboek Rutger Bakt feestelijk van uitgeverij Carrera €17,50 (ISBN: 9789048825219).

Recepten komen van Rutger van den Broek

Foto's: Harold Pereira