Nieuws
455893
Nieuws

Wie na 10 jaar huwelijk nog volhoudt wordt beloond

Ben je nog steeds bij elkaar na zeven jaar huwelijk en ben je blij dat je die ’seen year itch’ hebt overleefd, maak dan maar je borst nat. Want niet na zeven jaar komt de klad er in, maar pas na tien jaar, meldt Het Laatste Nieuws.

Uit een nieuwe studie waarbij 2.000 vrouwen, die geboren werden tussen 1957 en 1964 blijkt dat de meeste huwelijksproblemen beginnen na 10 jaar. Volgens de onderzoekers heeft dat te maken met het feit dat vrouwen er dan genoeg van krijgen om de zorg voor het huishouden en de kinderen op zich te nemen.

--

Zo blaas je je relatie nieuw leven in

--

Even volhouden

Toch kwam er nog iets positiefs naar voren uit het onderzoek. Als getrouwde stellen nog even de tandjes op elkaar houden en het na hun tienjarig jubileum nog vijf jaar met elkaar weet uit te houden dan wordt hun relatie er alleen maar beter op. Volgens de onderzoekers zit het conflictniveau bij vijftien jaar op het laagste punt.

--

Relatieproblemen? Neem tijd voor elkaar!

--

Geluksgevoel daalt

Volgens de onderzoekers daalt het geluksgevoel bij 66 procent van de getrouwde stellen naarmate het huwelijk vordert. Voor een derde van de echtlieden ging het er weer op vooruit na dertig jaar huwelijk. Maar let op: het niveau van de wittebroodsweken zal nooit meer worden behaald...

--

Wanneer ga je naar de relatietherapeut?

--