Nieuws
455900
Nieuws

Praat mee

'Borstvoeden? Alleen in een hoekje!'

GEEN - Stel je voor: je geniet van een heerlijke lunch op deze mooie zondagmiddag als je kleintje het ineens op schreeuwen zet. Wat doe je? Knoop je dan de blouse open om je kind aan de borst te leggen? Een Britse politicus vindt van niet en heeft met zijn uitspraak de woede op de hals gehaald van veel kersverse mama's."Borstvoeding geven in het openbaar? Alleen in een hoekje!", zei hij.

De Britse moeder Louise Burns (35) werd onlangs op de vingers getikt, toen ze haar kindje de borst gaf in de lobby van een hotel. Want je kind voeden in het zicht? Dat kan niet, vond het hotelpersoneel. De vrouw werd vriendelijk verzocht om haar 12 weken oude baby af te dekken met een servet tot ze klaar was met voeden.

In een hoekje

Politicus Nigel Farage werd gevraagd naar zijn mening tijdens een interview én die staat als een paal boven water. Hoewel hij er zelf niets op tegen heeft als vrouwen hun blouse openen op een openbare plek, snapt hij dat er bedrijven zijn die dit niet op prijs stellen.

"Er zijn mensen die zich storen aan vrouwen die hun kinderen in het openbaar aan de borst leggen. Vooral de oude generatie voelt zich vaak ongemakkelijk. Het is niet vreemd dat bedrijven daarom regels opstellen en vrouwen bijvoorbeeld verzoeken om hun kleintje alleen te voeden in een hoekje."

Natuurlijk proces

Een opmerking waarmee de politicus de woede op de hals haalt van veel moeders. Zo is Justine Roberts, oprichter van een site voor moeders, het er niet mee eens. "Ik snap niet dat mensen een probleem hebben met vrouwen die hun kinderen borstvoeding geven. Het is een natuurlijk proces! Baby's hebben honger en een moeder reageert daarop door haar kleintje aan de borst te leggen."

Borstvoedingsprotest

Als steunbetuiging aan Burns besloten zo'n veertig vrouwen voor het Londense hotel hun kind publiekelijk de borst te geven.

Wij zijn heel benieuwd hoe jullie hierover denken. Vinden jullie dat moeders kinderen in het openbaar aan de borst mogen leggen? Zouden jullie dit zelf ook doen of hebben jullie dit gedaan? Of zouden moeders in jullie ogen ook beter in een hoek kunnen gaan zitten?

Praat met ons mee!