Nieuws/Vrouw

Pepernotentaart

GEEN - Onlangs geleden riepen wij u op om de lekkerste chocoladetaart ooit te bakken en het recept naar ons te sturen. Het resultaat mag er zijn! De ene taart is nog mooier en lekkerder dan de andere. Dit zijn de vijf winnaars!

Benodigdheden

  • 100 g boter
  • 260 g fijne basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1/4e tl vanille extract
  • 45 g cacao
  • ¾ tl bakpoeder 
  • 3/4e tl zuiveringszout
  • snufje zout
  • 170 g bloem
  • 1,6 dl volle melk
  • pepernoten
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 200 g pure chocolade

Stappenplan

1. Verwarm de oven voor tot 170 ºC.

2. Klop voor de cake de boter en suiker tot een bleke, luchtige massa. Voeg de eieren een voor een toe. Als deze zijn opgenomen voegt u de helft van de bloem toe, dan alle melk en de rest van de bloem.

3. Meng tot alle ingrediënten goed zijn vermengd.

4. Doe de cake in de vorm en bak de cake in ± 25-30 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Laat goed afkoelen.

5. Snij de afgekoelde cake in plakken.

6. Klop de slagroom met klop-fix.

7. Bekleed een ronde kom aan de binnenkant met plasticfolie, laat aan de randen een stuk folie overhangen.

8. Bekleed de kom met 1 laag cake met daarop een laag slagroom. Druk er een laagje pepernoten in. Dan weer een laag cake, een laag slagroom en een laag pepernoten. Ga net zo lang door tot de kom vol is of de ingrediënten op zijn. Vouw het overhangende plasticfolie over de cake. Zet wat zwaars op de cake en zet de cake minimaal 2 uur in de koelkast om goed op te stijven.

9. Smelt de pure chocolade au bain marie.

10. Haal de cake uit de koelkast, zet op een rooster en giet de afgekoelde chocolade (tot 32 ºC) over de cake heen.

11. Plak in de nog niet gedroogde chocolade nog wat pepernoten voor versiering.

BEREIDING 30 minuten + 30 minuten in de oven + 2 uur in de koelkast

Tips

  • Voor een goed resultaat is het heel belangrijk om de taarten goed te laten afkoelen voordat u ze verder gaat besmeren, bestrijken of overgieten.
  • De genoemde oventijden en temperaturen zijn richtlijnen. De exacte baktijd is afhankelijk van uw oven.

De winnaars

Annique en Amy winnen met hun Guilty Pleasure een Workshop Taartdecoratie van Deleukstetaartenshop.nl voor 2 personen t.w.v € 80,-. Tijdens de workshop worden de basistechnieken van het snijden, vullen, bekleden en decoreren van taarten geleerd. De zelfgemaakte taart mag na afloop mee naar huis.

De andere kandidaten winnen een FunCakes bakpakket t.w.v. € 32,50, dat bestaat uit ambachtelijke mixen, fondant, strooisels, bavaroises, marshmellows en chocoladedrops.

Bekijk meer van