Nieuws
455976
Nieuws

Onderzoek

Pas op: ontrouw is erfelijk

Ben je erachter gekomen dat de ouders van je nieuwe liefde het niet zo nauw nemen met trouw? Let dan goed op, want dan zou je nieuwe partner eerder geneigd kunnen zijn om vreemd te gaan.

Uit onderzoek aan de universiteit van Queensland blijkt dat ontrouw binnen een relatie deels erfelijk is bepaald, meldt Welingelichtekringen.nl.

--

De bewijzen dat je partner vreemdgaat

--

Onderzoek

Voor het onderzoek werd gekeken naar 7.300 tweelingen in de leeftijd van 18 tot 49 jaar die allemaal een langdurige relatie hadden. In de 12 maanden voorafgaand aan dit onderzoek was 9,8 procent van de mannen en 6,4 procent van de vrouwen vreemdgegaan met 2 of meer andere seksuele partners.

--

Zo blijf je hem trouw

--

Genen

De onderzoekers vergeleken eeneiige met twee-eiige tweelingen om te kijken in hoeverre genen van invloed waren op het ontrouwe gedrag. Het bleek dat dit bij 63 procent van de vreemdgaande mannen en 40 procent van vrouwen is te herleiden tot genetische factoren. Er waren zelfs aanwijzingen dat variaties in een specifiek gen bij vooral vrouwen de kans op een slippertje vergroten. Om dit te bevestigen is meer onderzoek nodig.