Nieuws
456073
Nieuws

Praat mee

Trend: wraak via social media

Je wordt op heterdaad betrapt terwijl je jouw man bedondert en dan wordt daar ook nog eens een filmpje van gemaakt dat op social media wordt geplaatst. En alsof de vernedering nog niet groot genoeg is, gaat het filmpje compleet viraal... Is dit de ultieme manier om wraak te nemen op je (ex)partner?

Nina wist niet wat haar overkwam toen ze op heterdaad betrapt werd in de armen van een ander dan haar echtgenoot. Het was James, de beste vriend van haar man en tevens getuige tijdens haar huwelijk, die haar had gevolgd. Dit deed hij niet zomaar, maar op verzoek van haar echtgenoot die al vermoedde dat zijn vrouw hem bedroog met een ander.

Video

Maar dat was nog niet alles. James maakte video-opnames van het ongemakkelijke moment. Op de achtergrond hoor je James zeggen: "Dit is de vrouw van mijn beste vriend. Wat gebeurt hier nu, Nina?" Waarop zij antwoordt dat hij best weet wat er aan de hand is.

James plaatste vervolgens het filmpje op het sociale netwerk Reddit met de uitleg dat Nina haar man na een huwelijk van anderhalf jaar bedonderde met een ander. Omdat de echtgenoot het een en ander al vermoedde, vertelde hij James waar zijn vrouw die avond uit zou gaan. Zijn bange vermoeden werd helaas bevestigd.

--

De bewijzen dat je partner vreemdgaat

--

Viraal

Het filmpje ging viraal en leverde zo’n 4.000 reacties op. De meeste vonden het gedrag van Nina weerzinwekkend, maar er was ook een groot aantal dat zich stoorde aan deze manier van wraak nemen. Zo werd er gevraagd of het nu nodig was om Nina op deze manier te vernederen.

Youtube

Video’s van vreemdgangers lijken de orde van de dag. Zo werd Georgina Verbaan op heterdaad betrapt tijdens haar relatie met Jort Kelder, kocht zangeres Britney Spears videomateriaal op van inmiddels ex-geliefde David Lucado waarop te zien is dat hij haar met een ander bedroog. Ook actrice Kristen Stewart werd gefilmd toen ze vreemdging tijdens haar relatie met haar voormalige vriend Robert Pattinson. En Youtube staat vol met wraakfilmpjes van ontrouwe mannen en vrouwen.

Vind jij social media een goede manier om wraak te nemen op je geliefde? Of vind je dat te ver gaan? Praat mee!