Nieuws
456101
Nieuws

Eet maar normaal challenge: tip 3

Wat is jouw voedingsvalkuil?

Op zondagavond heb je het je voorgenomen: vanaf morgen ga ik niet meer zondigen. En áls ik dan zondig, dan neem ik één bakje chips en daarna gaat die zak weer dicht, denk je nog. Maar dan komt de maandagavond: je zit op de bank met een lege zak chips naast je en een schuldgevoel van hier tot Tokyo. Herkenbaar?

De derde tip van onze voedingsdeskundige Carina Noordervliet tijdens de Eet Maar Normaal Challenge is dan ook om uit te vinden wat jóuw voedingsvalkuilen zijn en daarmee aan de slag te gaan.

Carina: "Als het goed is, ben je vorige week een beetje op onderzoek uitgegaan en weet je van jezelf voor welke voeding je wel en niet voor wilt kiezen. Vaak gebeurt het dan echter dat je wel wéét wat je belangrijk vindt in je eigen voedingspatroon, maar dat het niet altijd lukt dit vol te houden.

Dropjes wegknagen

Zo wil je bijvoorbeeld niet zoveel chips eten, maar na een lange dag hard werken, heb je honger en gaat die zak toch op. Voordat je gekookt hebt. Of je zit in de file in de auto en uit pure frustraties knaag je wat dropjes weg. Of misschien wil je doordeweeks niet drinken en zit je op een woensdagavond toch van een wit wijntje te genieten. Gewoon, 'omdat het zo gezellig is'.

Mijn tip voor deze week: Bedenk eens bij jezelf wat jouw valkuil in je voedingspatroon is en schrijf het op."

Doe je mee aan de challenge en heb je een vraag voor Carina of vind je het leuk om met andere deelnemers te praten? Kijk dan op deze Facebook eventgroep!

Over Carina Noordervliet

Carina Noordervliet (39 jaar, moeder van Sepp en Maas, en getrouwd met Marius Smit) is gewichtsconsulent en auteur, en vanaf vandaag de gloednieuwe voedingsdeskundige van VROUW! Carina gelooft niet in knagen op blaadjes sla, sobere diëten of vieze, dure shakes. Zij gelooft in afvallen en op gewicht blijven door bewust en vooral lekker te eten. 'Fuck diëten, love food' is haar motto. Klinkt goed, toch?

Deze visie neemt ze mee in de begeleiding van haar cliënten en ze schrijft erover in haar boek ‘Zondigen tot je een ons weegt’ dat nu in de winkels ligt. Het gaat over wat je allemaal wel mag eten in plaats van wat je niet mag. Om af te vallen of op gewicht te blijven, is het van belang om aan de lange termijn te denken. Een leven lang zonder zondes? Dat houdt niemand vol, aldus Carina en het maakt het leven ook een stuk minder leuk. Daarom leer je in haar boek en als haar cliënt hoe je kunt zondigen, maar toch die strakke spijkerbroek aan kan. Of er wéér in kan.

Ook is Carina zelf ervaringsdeskundige. Jarenlang zorgde eten voor te veel kilo’s en bergen frustraties. Maar door bewust te genieten van eten en met regelmaat te zondigen, viel ze 18 kilo af. Ze is inmiddels 9 jaar op haar gewicht.

Lees meer over Carina op haar site.