Nieuws
456136
Nieuws

Aan de slag met gelnagellak

Doe je het liefst dagelijks een bijpassende nagellak op, maar heb je last van broze nagels? Niet getreurd! Ook dán kun je jouw nagels van een leuk kleurtje voorzien. De ideale oplossing en tegelijkertijd dé trend van het moment? Gelnagellak!

Gelnagellak is een speciale nagellak die in verschillende lagen wordt opgebracht. In tegenstelling tot de normale nagelllak houd je bij de gelvariant na elke laag je nagels onder een speciale UV-lamp. Hiermee worden de verschillende lagen uitgehard waardoor je na afloop een mooi gellaagje op je nagels hebt zitten. Een groot voordeel? Dit wonderlakje helpt perfect tegen afbrokkelende nagels en voorkomt dat de randjes van je nagellak snel bladderen.

Voordelig alternatief

Voor een gelnagellak hoef je gelukkig ook helemaal geen duur bezoekje aan de salon te brengen. Van dit goedje zijn namelijk verschillende varianten in drogisten en cosmeticawinkels te vinden.

Aan de slag met gelnagellak!

Maar hoe werkt het eigenlijk? En wat heb je nodig voor kleurrijke, glanzende nagels? VROUW zet de trips en tricks op een rijtje!

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk dat je een setje met de volgende benodigdheden in huis haalt:

  • Nagelvijl
  • Nagelbuffer (verwijdert snel grote oneffenheden)
  • UV-lamp
  • Primer
  • Nagellak (undercoat, topcoat, gekleurde nagellak)
  • Speciale remover
  • Watjes

Stap 1: Schoonmaken

Klaar om je nagels een kleurtje te geven? Vijl dan eerst je nagels in gewenste vorm en gebruik daarna de buffer om de bovenste laag van je nagels voorzichtig glad te maken. Zorg vervolgens dat je nagels helemaal schoon zijn en er geen haartje of oneffenheid te bekennen is.

Stap 2: Opbrengen

Nu je nagels helemaal schoon zijn, wordt het tijd om de primer aan te brengen. Deze droogt snel en zorgt ervoor dat je nagels geschikt zijn om de undercoat aan te brengen. Zodra de eerste laag is aangebracht, houd je de nagels ongeveer een halve minuut onder de UV-lamp. Klaar? Herhaal deze stap dan nogmaals. Hoeveel lagen je aanbrengt, is helemaal afhankelijk van wat je zelf mooi vindt.

Als de laatste laag is aangebracht, kun je nog een watje met speciale remover over de nagellak heen halen. Op die manier is de nagellak opgebracht én meteen gedroogd. Zo kun je direct van alles doen zonder dat het een kliederboel wordt!

Stap 3: Bijhouden

Anders dan bij normale nagellak hoef je bij gelnagellak niet continu rekening te houden met afgebrokkelde randjes. Het lakje blijft namelijk een aantal weken zitten. Je kunt eventueel voorzichtig je nagels vijlen. Let hierbij wel op dat je de vijl schuin onder de nagel zet. Zo voorkom je dat de gellak alsnog beschadigd wordt.

Stap 4: Verwijderen

Heb je het wel gezien en wil je het lakje weer van je nagels afhalen? Breng dan wat nagellakremover aan op een watje en druk deze op de nagel. Doe er vervolgens een stukje zilverfolie omheen en laat het een kwartiertje zitten. Hierna ligt de nagellak los in het watje. Het duurt misschien eventjes, maar dan heb je ook wat: mooie, schone nagels zonder gemors!