Nieuws
456144
Nieuws

Praat mee

'Waarom mogen foto's van borstvoedende sterren wel en die van mij niet?'

Je baby de borst geven en daar een foto van plaatsen op sociale media blijft een ding. Zo heeft Facebook al talloze keren een ontblote borst van een moeder die haar kind voedt verwijderd. Alleen bij bekende sterren worden dergelijke plaatjes toegejuicht. De Britse Emma Bond begrijpt er niets van...

Zij plaatste op haar Facebook-pagina een foto terwijl ze haar te vroeg geboren zoon borstvoeding geeft. De foto werd tot haar stomme verbazing verwijderd. Ze plaatste de foto op de pagina van een organisatie die opkomt voor de rechten van de borstgevende moeders. Vervolgens ging haar foto viraal.

Met de tijd meegaan

Emma: "Als een baby honger heeft, dan heeft het honger. Ik vind dat het tijd wordt dat Facebook met zijn tijd meegaat. Iedereen die ik ken heeft Facebook en mensen plaatsen ook foto’s van henzelf als ze met hun baby in bed liggen. Omdat borsten als iets seksueels worden gezien denk ik dat er daarom verwarring is ontstaan. Mensen vinden het moeilijk om dat los van elkaar te zien."

Beroemde mama's

Wat zo vreemd is, is dat beroemde mama’s die borstvoeding geven geen last hebben van negatieve reacties. Zo werden foto's van een borstvoedende Alyssa Milano, Gisele Bundchen, Doutzen Kroes, Gwen Stefani en Miranda Kerr door hun volgers juist jubelend ontvangen. En was er geen sprake van dat deze afbeeldingen van sociale media werden verwijderd.

Vind jij het vervelend als je op sociale media een foto tegenkomt van een moeder die haar kind de borst geeft?