Nieuws
456253
Nieuws

Lekker zoet

Biscuits ‘Petit Beurre’

GEEN - Niemand maakt lekkerder gebak, koekjes, taart en ander zoete lekkernijen dan de Franse banketbakker. Alhoewel... met deze recepten verandert u zelf in een grand patissier.

Benodigdheden

(6 personen)

  • 100 g boter, gekoeld en in blokjes, plus extra om in te vetten
  • 250 g bloem, plus extra om te bestuiven
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • snufje zout
  • 100 ml dikke room (48%)

Stappenplan

1. Verwarm de oven voor op 180 °C of op gasstand 4 en vet een bakplaat in met boter.

2. Wrijf in een kom de gekoelde boter door de bloem tot het mengsel op broodkruim lijkt. Maak een kuiltje in het midden. Doe hierin de suiker, zout en room en meng alles goed met de hand. Kneed tot een zachte deegbal. Dek de kom af en laat 1 uur staan bij kamertemperatuur.

3. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm. Snij rechthoeken uit van ca. 5x10 cm.

4. Prik de koekjes op gelijkmatige afstanden in met een vork en leg op de bakplaat. Bak 25-30 minuten tot ze licht goudbruin zijn.

BEREIDING 15 minuten + 1 uur rusten + 25-30 minuten in de oven

Met de Franse slag

Deze recepten komen uit het kookboek Tarte Tatin, de beste recepten van de Franse patissier van Unieboek Het Spectrum, € 35,- (ISBN 9789000336692).

 

RECEPTEN GINETTE MATHIOT

FOTO’S YOKO INOUE